måndag 5 mars 2012

PETITION MY HEART: juvenile kidney disease

PDE Three Years On visades den 27 februari och avsnittet om boxeruppfödarna väckte kraftiga reaktioner. Den 29 låg en petition till engelska KC redan ute på nätet: GÖR NÅGOT! NU!

Mer officiella och mera välformulerade och självsäkra ordvändningar med stora bokstäver, komma och punkt i rätt ordning kan ni läsa i KC-nära tidningen Dog Worlds nätupplaga. Det finns 8 långa tungviktarkommentarer. Hundorganisationer och djurskyddsorganisationer, folk som är vana att formulera sig, påtalar att det behövs förändring. Kennel G attackerar dr Cattanach - ”varför blev just MIN championhane utpekad? Är det för att jag var emot ditt gamla projekt???” Kennel G attackerar också Sharon McCurdy, som förstås antyds inte ha rent mjöl i påsen själv. Kennel W kör en uppvisning i stram svansföring – de har ingenting att dölja. Kennelklubben tvår sina händer och beklagar att det saknas lagstiftning och regler för uppfödare, själva gör de så gott de kan.
Vi har hört det förut – utom en Kennelklubb som beklagar avsaknaden av tvingande regler för uppfödning, för det var nytt!

Petitionen till KC har 356 namn nu i kväll. De flesta utan kommentarer, som Jemima Harrison som står som tredje namn. Sharon McCurdy som femte namn säger bara help us please och namnunderskrift 38 we have a Boxer affected by this cruel awful disease, its heartbreaking watching her deteriorate please, please help our Boxers our Boxers are living sentient animals who deserve better
Namn 290: please help us its such a heartbreaking thing to watch your puppy slowly die in front of you

Kennel G och W får sina fiskar varma: kallhamrade, själviska människor out to grab a fast buck med sin inavel! Sluta med linjeaveln! Håller tyst om defekter som dom vet om! Sätt stopp NU! Surely the future of our dogs is more important than a few bruised egos?

Den åttonde namnunderskriften tyckte jag var svårast att läsa. Det beror på kryssen efter meningen. Några säger tänkvärda saker – en person skriver att det kanske inte alltid är den mest synliga och framträdande uppfödaren som gör det bästa för rasen. Men den åttonde underskriften säger vad det handlar om.

in memory of my 7 month old boxer bonnie who died of JKD xxxx



Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar