måndag 12 mars 2012

MER UTGÅENDE POST

Så här blev det, i all hast sent på kvällen! behövs inget långt eller välformulerat - det viktiga är att budskapet kommer fram.

Re: Cruft´s
TILL: editor@dogworld.co.uk

Dear Sir, I wish to convey my respect and appreciation for the KC and for the vets who had the courage and integrity to stand up for our dogs. Well done!

Bodil Carlsson
Sweden


Re: Cruft´s
TILL: steve.dean@thekennelclub.org.uk
Dear Mr. Dean,
I am one of very many people who feel delight and gratitude for the steps taken by the KC at Cruft´s this year. The dog world is so much larger than the "show fraternity" ; the normal anatomy and health of our dogs so much more important to us - the people who buy dogs and live with them - than obsession with conformational detail. Thank you for a great step forwards!

Regards,
Bodil Carlsson
Sweden

5 kommentarer:

  1. Följde dit exempell och skickade några rader jag också, det kan i alla fall inte skada.

    SvaraRadera
  2. Det kan nog tvärtom göra stor nytta! Facebook-gruppen som kampanjar mot KC och veterinärerna just nu har fått 2 000 medlemmar och antagligen tror de, att de är merparten av världens befolkning. Ungefär som den stackars arga och jättelessna clumberägaren, som flera gånger sa saker som "Men ALLA känner ju till henne!" och "Hon är ju världens mest populära clumbertik!" Det är nog rätt lätt för de flesta av oss att komma på sådana tankar, om man hela tiden sysslar med sitt, reser runt på utställningarna i olika länder, nickar till folk som håller på med samma sak: till sist ser man inte att hundens ögonlock hänger och att det är samma gamla skara runt ringen.
    Man tror att "vi är alla och alla är som vi". Varför ha invändningar? folk har sysslat med motsvarande i alla tider. Problemet här är att de här ganska små grupperna dels styr aveln på hundar som köps och älskas och levs ihop med av riktigt många människor - och dels styr den i en riktning som inte är bra för djuren.
    Vi som vill ha friska, fysiskt okomplicerade hundar är faktiskt en mycket stor majoritet. Därför är det bra, när vi någon gång hörs!

    SvaraRadera
  3. På tal om hängande ögonlock, man kan undra om clumbertiken har opererats för cherryeyes. Det är ju väldigt vanligt på hundar med hängande ögonlock ( nedre) Min am cockersp fick dett och döm utav min förvåning när jag undrade vad det var för klump som hängde vid ögonvrån och såg ut som en vårta, usch !
    När jag senare berättade för uppf om detta sade hn att det är vanligt på hundar med hängande underlock. jaha hur kul var det !
    Nu valde jag inte min amris utan det var uppf som valde honom och tog hem honom ifrån Danmark. Han hade inte så hängande underlock när han var valp, det blev värre när han blev äldre.
    Jag var väldigt noga med att hunden INTE skulle ha hängande ögonlock. Ja så det kan gå !
    Undra hur många som vet om detta !
    Min amris fick operera körtels som välde fram, de satt 2 stygn för att hålla fast den. Hur sunt är det igentligen......
    Detta händer mest på yngre hundar.
    Numera är jag väldigt noga med att hundar oavsett ras skall INTE ha hängande ögonlock. Blir så trött när de säger att de skall vara så, NEJ det skall aldrig vara så.
    Vänligen Pia
    hillslettens@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. jag skickade också en rad till adresserna du angivit, har inte fått svar:-)Det är oerhört viktigt att stödja detta så de som står i frontledet känner att de har många bakom sig!

    Tjingeling Bettan

    SvaraRadera
  5. Ja, detta är jätteviktigt. Hoppas att många uppfödare hör av sig till KC och att andra veterinärförbund än det engelska också gör det!
    Skillnaden här är inte mellan uppfödare och andra, hundägare och veterinärer, utan mellan ALLa som vill att våra hundar ska ha en kropp som är lätt att leva i å ena sidan... och å andra sidan, de som prioriterar - annat.

    Tonigh´t s the night! Nät revoltörerna/facebookarna håller möte i Birmingham för att kasta handsken till KC!

    SvaraRadera