fredag 16 mars 2012

Behöver ni något riktigt surrealistiskt och häftigt att inleda kvällen med i brist på bra fantasy på TV?
Läs det här, en snabböversättning av en facebooksnutt rapport som skickats till oss från en medlem i facebookgruppen Delusions Unlimited!

THE CANINE ALLIANCE ... Responsible for Pedigree Dogs"
A resume of last night's meeting :

Mer än 5 000 personer tillhör nu facebookgruppen Exhibitor Choice and Voice som startades förra söndagen. Trots kort förvarning deltog 320 personer på mötet i Birmingham igår kväll för att sjösätta The Canine Alliance: Responsible for Pedigree Dogs. I publiken fanns 61 fullvärdiga medlemmar av KC, några av dem mycket bemärkta medlemmar av dess kommittéer. Några bad om ursäkt för spektaklet på Cruft´s och sa att de skämdes över Kennelklubbens agerande. /…/ . Över 4 500 pund samlades ihop vid entrén och dessutom circa 1 500 via nätet. Stämningen på mötet var bra, men mycket allvarlig när det handlade om att få till stånd en förändring. Redogörelser lämnades över vad som inträffade på Cruft´s under veterinärundersökningarna av de femton högprofilraserna. En del av detta var rent motbjudande och en fullständig skam. Fullständiga detaljer kommer i hundsportpressen. Händelsevis står ledande funktionärer på båda de veckovis utkommande hundtidningarna helt bakom rörelsen, bidrog till lokalkostnaden och kommer naturligtvis också att rapportera både i tidningarna och på nätet
Mötet fattade beslut om flera saker.

1. A) Att inbjuda KC att omedelbart upphöra med veterinärkontrollerna av högprofilsraserna vid champion shows
2. B) att medge att utifrån de tillgängliga bevisen från Cruft´s är denna policy och dess sätt att fungera djupt felaktig, och
3. C)uppskjuta ett återinförande av ett sådant projekt tills det är transparent i omfattning och arbetssätt, klart uttryckt och inte diskrimerande…”

Ja, kursiveringarna är mina. Att veterinärer tittar på hundar med nedfallande ögonlock är alltså rent motbjudande och en fullständig skam och KC ska be om föråtelse och lova att aldrig göra om detta onda. Alldeles nu snart ska man knacka på dörrn till KC och läsa lagen för dem! Hundtidningarnas redaktionsmedlemmar står minsann också bakom upproret... så då får vi vänta oss bra och objektiv rapportering därifrån, inte sant?

Längre ner står någonting om att det är bäst för KC att inte noncha det här gänget. Ähh hum?
5 000 medlemmar från flera länder låter mycket. Men i lilla Sverige lär sjuksköterskestudenternas facebookgrupp för högre ingångslöner ha runt 3 500. Så det är inte i snabb medlemstillväxt som det här gänget imponerar stort.

Trevlig helg - mer underhållning kommer!


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar