lördag 31 mars 2012

EN BRA DAG: snabbrapport från årsmötet

Snorkallt och illblåst var det i morse utanför Enköping, riktigt vinterväder! Det var så kallt att en exteriörbeskrivning fick avslutas inomhus i förrummet till Boglösa bygdegård för att varken hund eller människor hade lust att vara utomhus längre...
Ändå var vi ( tror jag) 55 styckna som hade kommit. Det var ett bra årsmöte. 20 collies hade en korningsplakett att hämta, två uppfödare var sitt korningsdiplom. En viltspårschampion och en Tjänstehund fick sina utmärkelser, sedan kom alla vandringspriserför Årets Bästa tävlande hund. Årets Rallyhund delades ut för första gången och en uppfödare fick hämta sitt pris för bästa MH-värden på kull född 2009, MH-beskriven förra året. En annan uppfödare har också skänkt ett vandringspris till dels hund med bästa visade vallanlag, dels uppfödare till hund med bästa vallanlag - bra initiativ! Det ska börja delas ut fr o m nästa år och ska bli jättespännande att följa.
Inledningsvis berättade klubbens ordförande Meta C att medlemsantalet stiger igen, bl a för att klubbens facebooksida slår igenom med information om SCK:s verksamhet och om collien. Vidare att alla är välkomna att mejla frågor och synpunkter till arbetsgruppen för Projektet Mentalt Sund Collie: om funderingar, fråga bara!

Projektet fortsätter - alla fick väl det extra Colliebladet med information i veckan? Styrelsen fick årsmötets förtroende att vid behov utan årsmötesbeslut ändra i valphänvisningsregler alltersom indexberäkning av avelsvärde fortsätter fr o m nu fram tills 2014. Meta C omvaldes enhälligt som ordförande för klubben på ett år, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan antogs och alla som var med verkade glada över klubbens utveckling. Det fanns frågor där det var diskussion, men diskussion är en sak och gräl en annan och om man är överens om huvudriktningen för resan är det inte katastrof om inte alla är komplett ense om hur de enskilda stegen ska se ut!

Jag tycker att vår rasklubb är imponerande. Grattis varenda människa, uppfödare eller hundägare, som lyckats så bra. Men framför allt: Grattis, collies!
Bättre tider väntar!

Bodil Carlsson

2 kommentarer:

  1. Så skönt.. ännu ett år med en förträfflig ordförande och styrelse :-) Grattis, Collie!

    SvaraRadera