söndag 18 mars 2012

VAD ÄR FRAMGÅNG?

Det här fotot föreställer några människor och en hund. Det påstås i vart fall föreställa en hund, även om benamputerad perserkatt i peruk var den alternativa beskrivning som en vän till mig föreslog. De är allesammans mycket framgångsrika. Hunden har just blivit Best In Show på Westminster, USA:s motsvarighet till Cruft´s.
Hunden är en pekines och han ser - påstås det vidare - på pricken ut som de hundar som forntida kejsare av Kina älskade så högt i årtusenden. Två av människorna runt honom är hans uppfödare, tillika ägare. De är också uppfödare till tiken som var BoB på Cruft´s nyss tills veterinären sa att hennes kropp var besvärlig för henne att leva i. Gissningsvis är hundarna släkt med varandra. Ännu en oerhörd framgång för kennelnamnet - och grymt bortryckt i sista ögonblicket!
Vad gissar ni är genomsnittlig ålder på personerna på fotot?

Bert Easdon, en vithårig man enligt filmsnuttar från YouTube, dömde fram den lilla pektiken på Cruft´s i år. Han var ägare och uppfödare till den ryktbare Danny, pekinesern som blev BIS på Cruft´s 2003... och som sedermera visade sig ha behövt få mjuka gommen bortopererad för att kunna andas. Han påstår, sägs det, fortfarande att operationen var en tonsillectomi för halsmandelinfektion. Veterinärhögskolan i Glasgow påstår något annat.
Vad är framgång? Att leva tills man blir vithårig utan att fundera över vad man håller på med?

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar