tisdag 11 februari 2014

Återseende


Vi gick en sväng på stan igår, hanen och jag. Det var längesedan vi var där tillsammans senast. Men – tonåringen försov sig, missade bussen, förstås, och måste till skolan. In i bilen och hanen fick följa med, mest för att det var ett tag sedan han åkte bil. Gamla tiken fick vara hemma och vila med ålderns rätt.

Väl framme tänkte jag att det är lika bra att gå en sväng med lilleman och titta på folk, fordon, byggarbetsplatser och allt annat som vi inte har så gott om hemma i skogen. Stora fordon har vi förstås, skogsmaskiner, traktorer och timmerbilar så bussar och lastbilar ägnade han ingen större uppmärksamhet. Låter mycket men är helt ointressanta. Men alla människor var desto mer intressanta, för att inte tala om alla lukter i marknivå. Umeå har ju en försvarlig mängd björkar längs gatorna och dessa krävde ofta inspektion och analys. Det där var en riktig trevlig promenad, tyckte hanen som markerade ivrigt och studerade folklivet samtidigt. Och fick se andra hundar ute på liknande inspektionsrundor.

Vi är kanske för sällan i stan, tänker jag ibland. Men även om det var ett tag sedan sist så var det ett återseende för hanen. Där fanns inget skrämmande, inget han inte kunde relatera till så det var säkert nyttigt att släpa med honom dit redan som valp.

Annars trivs vi väldigt bra i denna miljö:




 
I alla fall husse, som inte tillhör skaran av shoppingsugna lördagsflanörer på stan.
 
Johan Nilsson 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar