onsdag 2 mars 2011

FÖRSLAG PÅ EN LÄSÖVNING TILL

Eftersom engelska Kennelklubbens ordförande nyss citerades på en annan, vida läst blogg i ett anförande om hunduppfödares konstnärliga frihet som han kanske mindre gärna vill påminnas om, tipsar vi gärna våra läsare om hur man kan ta reda på vad mr. Irving talar om numera.
Titta in på Dog World!

Förstasidan på KC-nära Dog World skriver den 24 februari om en konferens där 70 domare från de fyra rasgrupperna toy, utility, working and pastoral nyligen deltog och tillsammans med höga KC-funktionärer pratade om ändrade standardformuleringar och om vilken betydelse erfarna domare har för att förhindra att överdrifter och anatomiska avvikelser premieras eller accepteras i ringen. ”Uppfödare och domare måste ständigt vara noga med att undvika uppenbara fel och överdrifter, som kan inverka menligt på hälsa och välbefinnande”, etc etc. Sida vid sida med huvudnyheten finns ett foto på en vinnande bulldog plåtad rakt framifrån. I sammanhanget gör bilden ett litet egenartat intryck, för det ser nog ut som om KC har en del av det uppenbara kvar att ta ett snack om. Men hur som helst!
Det avslutande talet hölls av en professor Herrtage, som visade foton på hundar som hade problem med andning, hud eller ögon och med olika hältor. Efteråt sa en talesman för KC att det hade varit mycket värdefullt för domarna att få se hur genetiskt nedärvda problem ser ut i verkligheten. Och Ronnie Irving? Han talade om framstegen som KC gjort de senaste två åren, när det gäller hälsotester och genetik...

Och så slutar den där förstasidesartikeln från engelska Kennelklubben med de frustrerande orden: ”The Swedish experience – p 47”! Den kommer man ju inte in på med datorn, förstås.
Har mejlat Dog Worlds redaktion för att höra vad de skriver om den svenska erfarenheten av SDR.


Bodil carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar