lördag 19 mars 2011

DEN FUNGERANDE FOLIEHATTEN


tillverkar man förstås själv. Inte köper man färdigt, Johan! Hemmafoliemodisten beväpnar sig med lite uppfinningsrikedom, tomma foliepåsar från en välkänd tillverkare av tuggben, en sax och lite tejp.
Se här en utmärkt foliehatt för vardagsbruk! Observera det förlängda bakstycket a la Darth Vader, en fin modedetalj som dessutom skyddar mot bakifrån kommande pejorativ som annars kan träffa en i nacken. Titta på formen på antennerna, som förstorar uppfångade signaler! När man blir hejdad av Säpo, som kanske undrar om man begår brott mot FRA, svarar man bara att man är religiös och det man bär över hjässan är en urgammal symbol för gudinnan Isis. Månskära, ni vet. Mycket lättare att få nötterna att köpa än om man påstår att man som sextiårig tant är stjärngosse i mars månad.
Hur som helst, jag satte hatten på skallen och gick ut med hundarna. Omedelbart förstod jag samband och sammanhang, som annars hade gått mig helt förbi.

De besynnerliga jordkorvarna i trädgården, som blottläggs av dagsmejan, är skrivtecken i det urgamla språket sorkiska och kan utläsas LÄCKERROSROTRAKTVÄSTERUT.

De besynnerliga ordkorvarna som blottläggs i radion, när kärnkraftsindustrins avlönade informatörer tävlar om hur många gånger man kan få in ordet säker i en och samma mening, är också en sorts kod. Den är defensiv. Jag inser att det blir så, när folk jobbat treskift i en vecka för att skyffla tjocka lager av ord över ett haveri efter jordskalv och tsunami i en del av världen där skalv och tsunamis är kalkylerbara risker. Min hemmagjorda foliehatt fångar upp koden som signaler från det internationella ordspråket INGETÄRSÅSVÅRTATTFÅENMANATTMEDGESOMDETHANSPLÅNBOKBERORPÅATTHANINTEMEDGER.

Foliehatten påstår att det inte bara gäller kärnkraft. Trevlig helg ändå här i den lugna delen av världen!

Bodil Carlsson

3 kommentarer:

  1. Och dessutom kanske inget är så svårt att medge, som att att sanningen inte är relativ. Den är snarare konstant.

    SvaraRadera
  2. Ungefär som risken för skalv och tsunamis där fyra kontinentalplattor ständigt stångas mot varandra, menar du?

    SvaraRadera
  3. Ja, ungefär så. Allt kan inte relateras jämt, det finns saker som bara är sanna. Fast sanningen är ett komplicerat begrepp, kanske inte ett ämne som vi ska ta upp här... :-)

    SvaraRadera