fredag 18 mars 2011

Öh...foliehatt?

Informationssamhället har gjort gemene man till debattör och skribent. På mängder av bloggar skrivs det och tycks om allt mellan himmel och jord, ibland även sådant utanför jorden. Ingen har tid att läsa allt som skrivs, man får sålla bäst man kan och prioritera det som är intressant för en själv.

Jag kunde ju inte låta bli att kika in på den blogg där någon hittat på ett lustigt ord. Inte för att jag vill höja läsarsiffrorna på bloggen utan för att jag var
tvungen att se detta lustiga ord på plats. Och ordet är förstås Foliehatt.
Jag tänker direkt på barndomens kräftskivor där man fick en liten konhatt i något styvt och glittrigt material att sätta på huvudet.
Ungefär som denna:


Ja, det såg lustigt ut – som en liten strut av silverfolie på knoppen. En sådan hatt är en prydnad som på sätt och vis förstorar själva huvudet. Om man vill dra en parallell mellan stort huvud = stor hjärna, så är det väl utmärkt att göra det just nu. Den som nu skrev detta ord använde antagligen det i ett nedsättande syfte, men som synes kan det göras till något helt annat! :-)

Det är tur att så många andra ser hur hårt vår rasklubb jobbar för rasen. Med eller utan hatt. De testar regelverk, de samarbetar med kompetenta forskare,
de analyserar material och de drivs av en aldrig sinande kraft att få rasen på rätt väg igen. Det är stort, mycket större än vi kanske anar just nu. Collierasen, och framtida collieägare, kommer att tacka dem, var så säker!

Johan Nilsson

5 kommentarer:

  1. Om man tänker efter så kan ni ta det som en komplimang.

    Foliehattarna är i filmvärlden de galna människorna som gastar om att världens undergång är nära, syftar till vetenskaplig data, omen och satelitobservationer. Ingen lyssnar på dem dock och vad händer då? Jo majoriteten blir dödade av Marsianer och resten räddas av dessa galenpannor som visste om sanningen från början!

    Lite sanning är det kanske ändå, i min mening ;)

    SvaraRadera
  2. Aha...? Okej? Du menar att det FINNS foliehattar?
    Jag som trodde att för en gångs skull en ny, alldeles egen, idé!
    :-)

    SvaraRadera
  3. Jag tror du överskattar dem ;)

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Foliehatt

    Dock är det roligt att bli kallad foliehatt av folk som inte har annat att kontra med än anekdoter och ovetenskapliga subjektiva observationer..

    SvaraRadera
  4. OK, du menar att beroende på vem som säger det så kan det närmast vara lite hedersamt? :-)))

    SvaraRadera
  5. "En foliehatt kan även vara en pejorativ benämning på en person som anammar, sprider och tror på diverse konspirationsteorier. Ingen eller bristande källkritik är ett utmärkande drag" enl Wikipedia.
    Det var inte ett speciellt träffande ord att använda om rasklubbens styrelse. They're barking up the wrong tree...

    SvaraRadera