lördag 26 mars 2011

ÅRSMÖTET ÖVER!


Fyrtisex stycken i röstlängden, SBK:s Staffan Thorman mötesordförande, sittande ordförande i klubben enhälligt omvald på ett år till. MASSOR av korade hundar fick plaketter! Ett korningsdiplom till tik, ett vandringspris till årets uppfödare av kull med mest nyfikenhet/oräddhet på MH, ett antal hundar med andra meriter i lydnad, viltspår, agility. Applåder till alla, så handflatorna ömmade mot slutet, men det var många glada miner detta årsmöte.
Någon hade frågor om intäktsredovisningen och fick dem förhoppningsvis besvarade. Det kom också en fråga om "indelningen av uppfödare" i A, B och C. Svaret att indelningen gäller de VALPKULLAR som är för tillfället tillgängliga, inte deras uppfödare, har ju stått att läsa i Colliebladet och finns att läsa på rasklubbens hemsida. Nu drog styrelsen svaret en gång till och en uppfödare påminde om att det ju är frivilligt att vara med i kennelregistret på klubbens hemsida och få sin aktuella valpkull markerad som "uppfyller helt" resp "uppfyller delvis eller inte" valphänvisningskrav. Det är inte så att rasklubben kastar sig över alla som föder upp collies och delar in dem i klasser. Det är så att en del människor som föder upp collie frivilligt anmäler sig till kennelregsitret och därmed accepterar att deras aktuella valpkull markeras efter om den fyller valphänvisningskraven helt eller delvis. Förhoppningsvis räcker dagens förklaringar till för att en del missuppfattningar om detta ska rättas till?

Hursomhelst var det roligt att vara på årsmöte, trevligt att träffa colliefolk och mysigt att se kort- och långhår röra på sig i vårsolen...
Vilka fina hundar vi har!


Bodil Carlsson

3 kommentarer:

  1. Härligt! Minst ett år till med denna utmärkta styrelse! Det känns gott i en collieväns hjärta.

    SvaraRadera
  2. Thomas Wallenberg26 mars 2011 kl. 23:26

    Kan inte annat än instämma, Johan! :) Det är sammansättningen i rasklubbens styrelse som verkligen betyder något. Allt groll och skyttegravskrig betyder ingenting och ger intet. Det gör däremot SCK:s samarbete med SKK och SBK, låt oss nu bara hoppas att det även fortsätningsvis blir lika givande som det varit hittils. :)

    SvaraRadera
  3. Etter et litt turbulent år i klubben ser det nå ut til etter årsmøtet å ha stabilisert seg. Trekker her en sammenligning med Neil Armstrong sitt første skritt på månen:

    Da SCK som den første collieklubben satte sin fot ned, kunne de uttale de kjente ordene : “That's one small step for a man, one giant leap for mankind.” eller fritt oversatt:
    "Det er et lite skritt for en collieklubb, men et gigantisk sprang for collierasene".

    Lykke til videre!

    SvaraRadera