tisdag 22 februari 2011

MÅNGA KANSKE REDAN VET...

… men för säkerhets skull.

Katja Grandinson är en chosefri liten tjej som inte showar på scen. Hon är också den bästa föreläsare jag har sett på en herrans massa år. När hon inte förklarar komplicerade saker på ett enkelt sätt är hon genetiker på SLU. Hon har sysslat med flera djurarter, bl a häst. Hennes specialintresse är genetik som handlar om hälsa och temperament.
Per Arvelius la ner en bra bit av 90-talet på att dressera tjänstehundar. Sedan har han jobbat med genetik på SLU. Han sysslar enbart med hund och var sakkunnig i utredningen Hund i rätta händer, som regering tillsatte 2002 för att få en bild av vad man redan då såg som ökande bekymmer med hundar i samhället. Han är inte tappad bakom en vagn, han heller, när det gäller att säga viktiga saker så att alla kan hänga med.

Ett läsarförslag är att vi klonar dem så att de räcker till för kommande efterfrågan. Rasklubben för Vit Herdehund deltog under deras föreläsning på lördagen och bakom kulisserna stampar redan andra klubbar i väntan på sin tur.
Alternativet är att spela in dem och skicka ut filmerna och det hoppas jag att någon gör nästa gång de ställer sig upp och redovisar projektet Mentalt Sund Collie!


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar