onsdag 24 november 2010

STAFETTPINNEN


Vi fick ett mejl från någon som ville låta oss veta att stafettpinnen redan är uppfångad.


Hej!

Vill gärna skryta med uppfödaren till min riesentik. Kolla på deras hemsida www.altibos.se. Inte nog med att man hittar alla röntgen-, MH-, tävlings- och MT-resultat (även de icke godkända), utan även hundars dödsorsak. Kenneln drar sig inte ens för att berätta att en hund de har fött upp är avlivad p g a dålig mentalitet. Det du! Vilken annan kennel skriver ut sådana uppgifter på sin hemsida? Kennel Altibos har verkligen min allra största respekt för sin ärlighet.

Sorgligt nog har /min collietik/ gått över regnbågsbron och vi är nu för första gången sedan 1979 utan collie. Vi får se när nästa collie landar här. Funderar på att tinga en hos kennel X, för de har också en ärlig och omfattande hemsida.


Titta in på denna riesenuppfödares hemsida och se själva på kullredovisningen. Stort tack till Camilla Johansson på kennel Altibos för arbetet och uppriktigheten som ligger bakom den hemsidan och tack för att vi får använda den som ett exempel!
Finns det collieuppfödare som gör något liknande? Jag kikade in hos kennel X. Jodå! För den som har anledning att leta, finns nog fler hemsidor i den stilen att hitta. Jag tror också, att fler kommer.
Vad föder man upp hundar med? "Kunskap, information och ärlighet", tyckte George Padgett. Jag hoppas att han i framtiden skall få mera rätt än han haft hittills. Vad kan man räkna med att sälja hundvalpar med i framtiden?
Kunskap, information och ärlighet - säger valpköparen som skriver det här.

Bodil Carlsson

PS: Kennelnamn utanför vår ras kan vi ev publicera - speciellt om anledningen är att vi behöver kunna använda deras hemsida att ta fram som exempel! :-)

2 kommentarer:

  1. HEJ!

    Den stafettpinnen tycker jag nog i ärlighetens namn redan är upptagen för länge sen. Vi är rätt många uppfödare som lägger ut statistik på våra hemsidor presenterade på lite olika sätt. En del kull för kull, resultat för resultat, eller som jag i procenttal. Personligen har jag valt det för då man fött upp sisådär 150 hundar är det liiiiiite mycket att lägga ut samtliga resultat dessa hundar har uppnått.
    Ang. hundar som är avlivade eller har dött av olika orsaker är ju det en tunn lina att balansera på för valpköparen kanske inte vill att man skriver om att deras lille "Putte" avlivades för sjukdomen X. Att däremot skriva att 2 hundar avlivade p.g.a. sjukdom X, eller 3 hundar döda p.g.a. Y skulle jag lätt kunna skriva.
    Att fler skulle lägga ut statistik är väl en nåd att stilla bedja om, det skulle underlätta, för precis om Tomas skriver i ett annat inlägg är det svårt att leta avelshundar till sina flickor, särskilt då man inte riktigt vill köra på i samma julspår som många andra;-)
    Men kanske man också skulle försöka få folk att lära sig använda SKK:s avelsdata, hur det skulle gå till vet jag inte riktigt;-)

    Tjingeling Bettan

    SvaraRadera
  2. Hej
    Roade mig att som hastigast gå igenom kennlarna som finns på SCK's kennelregister. Ca 20 av dem har redovisat sina tidigare kullar. Förutom dessa etablerade så är flera nya kennlar på g och verkar ha inställningen att redovisa sina kullar. Träffade på några kennlar jag hade förväntat mig en redovisning på men som inte hade det. Några kennlar hade bara en mycket enkel, men för mig ofullständig statistik. Så kennel X och så även kennel Altibos (ej collie) är långt ifrån ensamma med sina redovisningar. Själv har jag redovisat samtliga mina kullar och det är jag inte heller ensam om. Så du riesenägare, om du vill ha collie igen så finns det en hel del colliekennlar att titta på.

    SvaraRadera