lördag 25 december 2010

Juldagsmorgon glimmar...





...och inte alla lider av det, men för vår del hade den gärna fått glimma lite mindre. Vi har inte riktigt kommit överens med spis och kamin idag och det vart litet sammanbitet redan när vi skulle krångla oss ur sovkittet - dubbla täcken, ett sovsäckstäcke och minst en hund per person - i morse...
Vi lägger ut viltfoder och finhackad morot och äpple i kvällningen. Oklart vem som äter, men borta är det på morgonen. Ett moln av småfåglar förstärkt med en och annan hackspett och nötskrika tömmer fröautomaten ett par gånger om dagen. Stallkatten ska ha uppvärmd mat med ljummet gräddvatten morron, middag, kväll. Hästarna ska ha hett vatten spetsat med äppeljuice två gånger varje kväll och så på morronen.
Och ur ut skogsslänterna börjar spåren komma - rådjur och älg som söker sig ut på fälten för att försöka skrapa fram något ätbart under all snö.
Vi fodrar sedan ett par veckor tillbaka. Måtte det inte komma ännu mera snö och måtte kylan mildras, för det här börjar se tufft ut. Även om det är glimmande vackert.


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar