fredag 24 september 2010

Skämmes, ta mig f-n!

Alla organ som inte är direkt livsuppehållande avlägsnas kirurgiskt; analsäckar, tonsiller, livmoder, testiklar...
Sen kan man ägna sig åt vad som ger livet innehåll - Tävling! Själva meriterande av djuren går dock inte såå bra - man tränar och tränar men det blir liksom inget av det hela...

Nej, ni har inte läst fel. Precis så står det i en blogg som jag ogärna läser men känner mig tvungen att kolla ibland. Citatet talar för sig själv...

Här har vi en person/bloggare som nedvärderar alla som tävlar med sin hund (närmare bestämt av rasen collie, om vi läser mellan raderna...). De anklagas dessutom för att mer eller mindre stympa sina hundar för att kunna tävla.
I dagsläget är det så att tävlandet ökar och resultaten blir allt bättre. Varför kan inte journalisten ta reda på enkla fakta? Det är väl det som journalister ska göra, eller?

Collievänner blir ibland anklagade för att hålla en låg nivå, trots att vi bara en ljum västanfläkt jämfört med denna orkanvind till åsiktsbombare! Några ironiska blinkningar kan vi kosta på oss men definitivt inte sådana bombnedslag liknande ovanstående citat. Här pratar vi om lågt, okunnigt och ogenomtänkt skrivande. Dessutom en grov förolämpning mot många collieägare i Sverige. Bloggaren borde skämmas, punkt slut.

Johan Nilsson

4 kommentarer:

  1. Skulle vara intressant att få reda på varifrån skribenten fått uppgifterna från. Jag hade ingen aning om att det förs sådan statistik. Har själv tävlat i bruks i nästan 30 år och för mig är det en nyhet.
    Tyvärr skrivs det alltför många myter och rena lögner på nätet. Detta tillhör utan tvekan det senare.

    SvaraRadera
  2. Undrar om veterinärerna känner sig så smickrade av skildringen? :-)

    SvaraRadera
  3. Snälla Johan! Jag vill än en gång propsa på att man enkelt löser sitt irritationsproblem över köpta, förvirrrade journalister som rör ihop både historik, kynologisk kunskap och verkligheten genom att helt enkelt inte ta del av dyngan de sprider. Har erhållit några mail som föreslår att jag surfar in och tar del av smått dement trams, nedklottrat av förvirrade tantfingrar, bara för att det tydligen för stunden är min person som smutskastas. Det bästa är att helt enkelt inte utdela den tillfredsställelsen, utan istället ta del av bloggar med friskare verklighetsuppfattning. Som den här, till exempel. Det finns så oerhört mycken skit på nätet, Johan. Lär dig sålla bättre! :D

    SvaraRadera
  4. Problemet är att den bloggaren vilseleder sina läsare. Därför måste vi kasta ett getöga på tokerierna som skrivs och bemöta dessa med en mer korrekt och nyanserad bild.
    Det är ju det där med lögnen som ältas till den blir en sanning... Det verkar vara taktiken på den bloggen.

    Johan

    SvaraRadera