söndag 8 augusti 2010

MIN FIENDES FIENDE...

... är min vän, säger ett talesätt. Säga vad man vill om THE BULLSHIT BULLETIN, men den missar sällan någonting som går att använda för att ge en tidigare arbetsgivare på käften. Det mesta duger, gammalt eller nytt. Vilken berättelse hittar man i botten den här gången?
Ett gräl som dokumenteras i ett styrelseprotokoll från december 2008 och som hade flera år på nacken redan då.


Tänk er en vanlig brukshundsklubb. Vanliga medlemmar, vanliga raser, vanlig kursverksamhet för vanliga hundägare. Begränsade träningsytor. Städdagar och medlemsmöten. Och mitt i mixen en och annan gammal macho med k...arismakomplex.
SHAZAM!!! Storstjärnan sveper in!
Storstjärnan kör skydds på hög nivå. Storstjärnan medför egen träningsgrupp. De är inte medlemmar i den lilla vanliga klubben. De kommer inte på medlemsmötena och de deltar garanterat inte i några städdagar. De är inte ens samma personer från gång till gång.
Storstjärnans träningsgrupp betalar Storstjärnan för att få träna för honom. På den vanliga klubbens appellplan, där de egna medlemmarna börjar känna sig lite ovälkomna och där klubbens kursverksamhet inte riktigt får plats, när Storstjärnans gäng kliver på.

Klubbens vanliga medlemmar gillar inte läget. Styrelsen försöker påtala för skyddsgänget att klubbens kurser måste ha företräde på klubbens träningsytor, men skyddsgänget lyssnar inte på det örat. Varför skulle de? Det är ju Storstjärnan de betalar för att få träna hos. Rimligen är det hans verksamhet och inte klubbens som de har intresse av.
Så vad ska en styrelse göra i det läget - rada upp sig längs appellplan och applådera frifräsarna?

Självklart blev det irritation och bråk, ett långt bråk med många turer. Det blev oenighet i klubben mellan de medlemmar som var tacksamma att styrelsen satte emot och de som inte var det. En och annan höll hårt på Storstjärnans gäng och tyckte att lite får man väl offra för att elittävlande skyddsare ska trivas gott. Någon ansåg att Storstjärnan var utsatt för vuxenmobbing. Någon anmälde klubben till kommunen och tyckte att den inte borde få bidrag, när den inte villa låta Storstjärnan få träna sitt betalande elevgäng på de gemensamma ytorna längre. Någon blev väldigt besviken, när kommunen inte höll med.
Det kanske var på det viset, att majoriteten i klubben höll på styrelsen, men vad var det för styrelse? Vad visste den? Småhundsägare! Som aldrig hade gjort ett piss i ett snöre! KÄRRINGAR!!!
Det talade Någon rakryggat om. Tyvärr sa han inte "kärringar". Han sa "småfittor". Mer än en gång. Och till sist fick väl kärringarna nog av både språket och situationen och så anmälde de honom och nu har han till sist åkt dit, stackars man. Fälld i Disciplinnämnden för ett uppträdande som inte går att acceptera och som ger en konstig bild av vår verksamhet.

Det är rent otroligt synd om den här killen, det talar han själv om och THE BULLSHIT BULLETIN hakar på. Alltihop drabbar honom bara för att han varit kritisk mot SBK, inget annat. Han och hans gode vän Storstjärnan är helt enkelt illa behandlade. Om detta berättar han på nätsidor där proffsigt fotade hundar hänger i skyddsärmar högt och lågt. Skyddsärmarna bärs av killar som påminner lite om de välmusklade granitnyllen som brukar stå och hålla låg profil bakom kungligheter på statsbesök, om ni vet vad jag menar. Helt klart är de inte dvärghundsägare och ärligt talat ser de inte ut att vara särskilt lättmobbade heller.

På nätsidan hänger vår hjälte ut anmälningarna mot honom, kompletta som de skickades in till SKK med namn, adress och telefonnummer till kärringarna som anmälde. Han får plats med det där om hembränt som drar in kulor till klubbens läger också. Och så avslutar han med att åkalla grundlagen som sitt skydd mot odemokraterna i SBK.
Vaddå grundlagen, undrar ni kanske? Jo, yttrandefriheten, demokratins grundbult, förstås!
Vår hjälte tror att grundlagen lyder så här - ja, det är ett citat! "Säg vad du vill, det är upp till dig!"

För min del tror jag att killen har missförstått både grundlagen och ett par tre saker till.
Det finns ingen yttrandefrihet som ger någon rätt att kasta grova skällsord i ansiktet på andra eller komma med beskyllningar om olagliga handlingar, om man inte har belägg för dem. Gör man sådant, får man nog vara glad om det bara är i SKK:s Disciplinnämnd man blir fälld.

Det finns ingen föreningsfrihet som ger en privat verksamhet rätt att utnyttja en förenings gemensamma tillgångar som det passar.
Där var kärnan i bråket. Men det glömmer de bort att redovisa, hjälten och THE BULLSHIT BULLETIN.

3 kommentarer:

  1. Hej Bettan!
    Visst känns det så. Hur orkar folk skriva dyngan och lögnerna, när man själv har jämt skägg att orka läsa igenom?
    Jag tittar på mina hundar - mina vanliga, ordinära hundar - och tänker på hur vettiga i skallen de är i konflikter. Jag tänker på mina brukshundsklubbar och på allt roligt vi har haft där med andra vanliga hundar och hundägare. Och självklart undrar jag - var KOMMER dyngan ifrån? Vad har hundar med förtalskampanjer att göra?

    Inte ett skvatt! Dravlet handlar om något helt annat än hundar. Återkommer, men nu väntar mera hästjobb. :-)


    Den kommer

    SvaraRadera
  2. Det säger ju (igen) något om denna "journalists" heder. Eller ska man kanske kalla det - avsaknad av journalistisk heder?

    Johan

    SvaraRadera