fredag 8 mars 2013

Vad ska man tugga på idag?




Vi har en god vän som bär Crocs på sina fötter. Ni vet, dessa ganska fula skor i något obestämbart plastmaterial. Vi har också en valp som tycker om att utforska världen genom sin mun. Detta har ofta inneburit att tugga på skor. I plast, läder eller vilket material det nu må vara.  
Idag var vi över på en kopp kaffe hos vännen och som vanligt var unge fyrfotingen snabbt framme vid hans fötter. Igen. Bara lukta – inte tugga, signalerade vår hund. Och faktiskt blev det så. Alla upprepade förbudskommandon har satt sina spår. Idag luktade han bara. Och han tog ett NEJ med fattning och förstånd.
Nästa fredag lämnar han nästan valpstadiet – då blir han nio månader gammal. Lite valpig är han trots allt, men vi ser att det finns förutsättningar för att han ska bli en hyfsad junior och unghund i framtiden.

I fråga om arbetsegenskaper visar han mest, och bäst, framfötterna i jaktgrenen.
Den här killen kan bli en riktigt vass jägare, det syns tydligt. Men – han är lyhörd. Han hör oss, eller nja… kanske när det passar, men i alla fall oftast…  
Men vi ser att han kommer att bli en mycket kär vän i många år framöver. Vi känner nämligen till beteendet, vi har i elva år haft en tik som är likadan!

God helg på er, Collievänner!
Johan Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar