lördag 30 juni 2012

HOLD YOUR HORSES!




Det är ingen lätt sak att reducera det nonchalant slösande överdådet hos en häck blommande Rosa spinossissima till en alldaglig småprickig historia med doftlösa vita tottar på; men denna juni går i land med bragden.
Skyfallet i början av veckan kom från brittiska öarna och vattenridåerna som sveper in just nu sägs tyskarna ha skickat på oss: a plague on both houses! Man kan inte måla, för inget trä får vara torrt tillräckligt länge. Man kan icke sätta upp en höhässja, för det blir inget regnfritt dygn för gräset att ligga innan man hivar upp det.
Man skulle kunna slänga sig i sjön, för det finns nu ett antal nya att tillgå: låglänta åkrar och beteshagar är dränkta.

Fast... sakta i backarna! Visserligen förstår jag mig inte på det andliga och tror inte på gud, men kanske ändå att det finns en sådan sak som en liten släng av gudomlig rättvisa? Våra vänner vårdbyråkraterna – New Public Management-gänget, ni vet! Kvalitetsprofeterna, styrmopparna, räknenissarna och IT-projekterarna, alla de som behöver oss så otroligt mycket mer än vi behöver dem – för utan oss som jobbar inom vården skulle de inte ha någon att kvalitetsprofetera, styra, räknenissa och IT-projektera sönder och samman och utan den offentliga sektorns gemensamma tillgångar skulle de inte ha någon guldgruva att leva på heller. Jo, alltså, de börjar sin semester nu!
Och deras golfbanor står under vatten.


Bodil Carlsson
(efter några veckors tids- och loseckrävande umgänge med lovprisade, världsklasshållande, gediget förberedda, tidsbesparande och kvalitetsökande men dessvärre icke-fungerande skattefinansierade IT-nyheter inom vården...)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar