fredag 9 maj 2014

Valplivet går vidare


 
Jo, de säger att valptiden är så underbar men går så fort över. Vi ser mest fram emot det senare – att den går fort över. Att stappla upp innan klockan sex på morgonen, varje dag i veckan och definitivt inte utsövd, för att börja dagens valppassning - och valpkissning… Nja, jag vet inte jag. Det kostar på. Både för husse, matte och storebror collie.
Men vi gnuggar ögonen, skjuter upp frukosten och biter ihop. För vi har ju valp.

Och vi hade inte velat ha en annan valp. Vi ser lusten i henne, precis som vi gjorde hos hanen när han var valp. Lusten att utforska och att lära mer om precis allt. För valpen är varje dag ett nytt äventyr. Och som husse och matte får vi se till att utmana valpen. Ge den saker att tänka på, problem att lösa och den kommer att belöna oss.
Får vi se upptäckarglädje och oräddhet hos valpen, då är det samma sak som att se nyfikenhet och orädsla. Två viktiga egenskaper som måste värnas om i framtidens collieavel. 

Efter upptäcktsfärder och röj på tomten kommer det stunder av avkoppling. Stunder nog så viktiga, och här hemma alltid lika njutningsfulla. Och alltid tillbringade tillsammans med Mr Right – den store och, ack, så snälle...



 
Johan Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar