fredag 1 juli 2011

NYTT MEJL KOM

Det här kom som ett privat mejl till en av oss. Efter kontakt accepterar den som skriver att texten läggs ut här. Vi vet vem avsändaren är, men eftersom den personen önskar vara anonym får det bli så. Som ni ser är det ännu en kommentar till En öppen fråga, men listan med kommentarer börjar bli lång att rulla ner i så vi publicerar som nytt inlägg och ber diskussionen fortsätta.

Bodil Carlsson


Vi har tidigare hört av oss till Colliekennlar ang. deras krav och fick då ungefär samma svar som ni skriver, dvs att vi inte får ha kenneln i SCK:s register eller ha visat stöd för projektet Mentalt sund collie.

Tycker inte att det här stycket nedan stämmer där ni skriver att kravet från Colliekennlar sorterar bort uppfödare med medlemsskap, alla medlemskennlar (SCK) står inte i registret hos SCK även om de är medlemmar och det finns hanhundsägare som är med på Colliekennlars/Collieringens lista som inte har någon kennel men är medlemmar i SCK också. Det tråkiga är att dessa SCK-medlemmar (hanhundsägare och kennlar) inte får visa sitt stöd för projektet Mentalt sund collie för då får de inte vara med hos Colliekennlar.

Det tycker jag låter som att påverka folk. Eftersom det t.ex. inte finns någon annan offentlig hanhundslista än den de har kanske folk väljer att inte betala och visa stöd för projektet även om de är med i SCK, bara för att få ut sin hund/kennel.


Tack för en bra blogg :-)


Citat från bloggen:

"Vem får stå med i rasklubbens kennelregister? Alla collieuppfödare som är medlemmar i klubben och som betalar in 100:- till SCK. Inget mer behövs.
Så kravet från Colliekennlar sorterar indirekt bort uppfödare med medlemskap i den svenska rasklubben: alla som står med i kennelregistret är med nödvändighet medlemmar och därmed ovälkomna på Colliekennlars reklamplats. Alla som funderar på att bli medlemmar får ett skäl att låta bli. Ja, det var väl liksom uträkningen med det hela."

2 kommentarer:

  1. HEJ!

    Tyvärr åter en person som vittnar om det som känns så tråkigt med den här historien, nämligen att man inte får något...... i det här fallet vara med i ett register eller stödja projekt mental sund collie.

    Allstå en gång till, det jag och många med mig reagerar på är INTE hemsidan i sig, det är upp till var och en att starta hemsidor. Det jag reagerar på är just att många vittnar om att de villkor som ställs för att vara med inte ska pratas om.

    Gå ut med vad ni tycker, tala om att ni tycker collien är bra som den är, tala om varför ni inte stödjer projekt mental sund collie, tala om varför ni inte vill stå med på collieklubbens kennelregister eller stödja klubbens arbete.
    Då och först då kan jag börja respektera det ni gör!

    Bettan

    SvaraRadera
  2. Det är så trist detta. Projektet "mental sund collie" är väl något som alla uppfödare borde uppmuntra till. Oavsett om man vill hålla på med utställning, bruks, lydnad, agility eller rallylydnad eller som många bara vill ha en stabil sällskapahund. Det ena utesluter inte det andra. Men om jag som köpare kanske inte tycker det här med utställning är kul utan mera vill ha en hund att jobba med så kanske man inte bryr sig om den perfekta vippen på örat. Men därimot vill jag ha en frisk och sund hund. Visst man kan aldrig garantera sig helt från vissa saker men man kan genom att titta på HD och MH se om denna kombination är något jag kan tänka mig passar mina behov. Är man helt ute och cyklar då..

    SvaraRadera