måndag 21 januari 2013

REGNMAKARNA

Visst ändrar sig vädret från en dag till en annan och visst kan det vara svårt att hänga med i växlingarna och rapporterna och prognoserna om den osäkra framtiden. Det är nästan som att det känns lite tryggt med collievärldens klimat. Där är det alltid samma gamla storm. I samma gamla vattenglas.
Nu senast frågade sig en person hur i all världen det kan komma sig att folk avlar på hundar med brutna MH, kvarstående rädslor och skotträdsla. Genast drog det vanliga lågtrycket igång med blixtar och dunder. Klass 3-varning, djupt muller och ihållande smatter: oerhörda anklagelser och usch så fördömande och har du fött upp?
Kränktheten stod som spön i backen, precis som den brukar. 600 kommentarer!

Samma gamla kommentarer från samma gamla regnmakare. Alla har hört dem förr, så varför bli långradig? Collies blir kissnödiga på MH just när skotten smäller, folk beskriver MH utan att förstå sig på just rasen collie, folk beskriver MH utan att särskilt förstå sig på just min hund, det är bara jag som uppfödare som förstår sig på just min hund, collies blir som busiga på MH just när skotten smäller, menar ni att mina kompisar föder upp rädda collies, collies behöver inga MH-beskrivningar för de är sällskapshundar, uppfödare vet väl bäst själva, jamen var hittar ni alla dessa rädda collies för jag har aldrig sett en, uppfödare blir så lessna ... Frånvarande var klassikern MH-collies som skäller i bilar. Å andra sidan hade den en lysande stand-in: påståendet raserna som har MH är ju de som har störst problem med mentaliteten är ju en höjdare som SBK borde informeras om. De kanske har missat nåt?


Varför bröt den här ovädersreprisen ut just nu? För att några tyckte att det är ett brott mot SKK:s grundregler att avla på rädda hundar?
Nej, många som kallar sig för uppfödare har inga problem med det. Problemet är att sedan några månader tillbaka syns det klart och tydligt på rasklubbens hemsida vem som uppfyller kraven på vad. Och medan man förr kunde klara sig undan insyn genom att inte vara med i rasklubben – funkar inte det knepet längre. Nu syns även de icke rasklubbsanslutna uppfödarnas... prioriteringar. Dessutom är det så illa att SKK:s annonssida köpahund.se, som många uppfödare såg som en efterlängtad räddning, länkar vidare till rasklubbens hemsida.
Klart det svider!

  

2 kommentarer:

  1. Vad som aldrig upphör att förvåna mig är att MH-stjärnan till trots vägrar man inse hur rädda collies är jämfört med ALLA raser! Jag blir så himla ledsen på detta, det är så många hundar som far illa idag p.g.a. rädslor inte bara collie och väldigt många människor som uppenbarligen inte ser hur rädda deras hundar egentiligen är!

    SvaraRadera