fredag 11 december 2009

Desinformation - del tre

ENTER THE MP

Hur mycket pengar har Försvarsmakten att spendera per år? Massor - 39 miljarder! Men även det är en miljard eller två mindre än tidigare, så redan i februari 2009 sas det tydligt ifrån att de frivilligorganisationer som fått anslag och skulle fortsätta att få det – således även SBK - fick finna sig i andra villkor framöver. Nu var det vad de kunde ställa upp med i form av verksamhet av direktintresse för försvaret som skulle avgöra. Inget annat. Thorman talar om det för kongressen i maj.

”Enligt den försvarsproposition som nu förelagts Riksdagen kommer organisationsstödet i dess nuvarande form att upphöra från 2010. Regeringen har för avsikt att flytta stödet från organisationer till verksamhetsuppdrag. Hur den ekonomiska modellen för detta kommer att se ut vet vi inte idag. /../ Den diskussionen kommer att föras under hösten.”

Diskussion blir det sannerligen under hösten. Försvarsmakten begär in en redovisning från SBK inför omställningen. Ungefär så här:
”För att vi ska veta hur mycket av våra anslag som direkt går till utbildning av FM-hundar vill vi ha in en redovisning av hur ni använt de pengar ni fått. Annars vet vi ju inte hur mycket pengar ni eventuellt ska få i fortsättningen!”

SBK gör själv redovisningen med hjälp av sin auktoriserade revisor och lämnar den till FM. Så långt går det väl i stort sett i de gamla vanliga hjulspåren.
Sedan händer något, men vad? FM har synpunkter.
Och i oktober ställer riksdagsledamoten Tina Ehn en skriftlig fråga till försvarsminister Sten Tolgfors.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar