söndag 31 januari 2010

….OCH EN SAK TILL!

Gunnar Lindgren nämner som slutkläm i sin blogg ”Är MH något att fortsätta vidare med?” en person som beskrivs som en gammal räv i hundbranschen.
Den gamle räven visar sig föda upp en tysk brukshundsras. Jag tittade in på hans hemsida. Gör det ni också!(Hedeforsens kennel)För där hittar man det sammantagna spindeldiagrammet av 184 schäfrar från den kenneln.
De har mera nyfikenhet och leklust än den rasens genomsnitt. De kontrollerar spökena en aning mer – men de visar mera kontaktvilja mot spökena också. Undrar om inte den gamle räven tycker att MH är något man kan ha nytta av i sin avel?

Bodil Carlsson

2 kommentarer:

  1. Du, som kallar dig, Suzanna:
    Det du skriver i din kommentar väljer vi att inte publicera eftersom dina påståenden är nedsättande och eftersom bevis för dem saknas.
    Men vi tycker absolut att du ska kontakta den person du har synpunkter på, och framföra dina påståenden till denne. Om du nu vågar stå för vad du säger face to face...
    Då slipper du gå omvägen via vår blogg!

    Johan Nilsson

    SvaraRadera
  2. Bästa Suzanna Johansson!

    EN GÅNG TILL: även om du använder ditt namn den här gången - om det nu är det du gör - vet inte vi vem du är och vilka erfarenheter du ev har av olika schäferuppfödare. Men även du måste väl förstå att bara för att du påstår en sak, så betyder det inte att det måste vara sant? EN GÅNG TILL: har du något du vill säga till en schäferuppfödare - säg det till honom direkt! Är det din mening att en viss uppfödares hundar tränas på en MH-bana för att få "fina" resultat på beskrivningarna - anmäl till SBK! Du kan INTE använda vår blogg för att komma med nedsättande påståenden om någon.
    Dessutom har du missat poängen. Det här handlade om Lindgrens blogg. Man kan blogga om att MH är dåligt som mätinstrument och ogärna används av uppfödare, om man vill, men det gör ett lustigt intryck att samtidigt citera en person som man kallar för erfaren hundtränare och gammal räv i hundsammanhang. När vi, som aldrig ens hört talas om räven, på två sekunder hittar hans kennel och upptäcker 184 MH-beskrivna uppfödningar.
    Detta om schäfer, som alltså inte är vår ras. Slut på den "diskussionen". Har du något vettigt att säga om collie eller colliefolk som omväxling, varsågod!

    Bodil Carlsson

    SvaraRadera