lördag 2 januari 2010

Nyårsafton...

...är svår att fånga på bild. Men något åt det här hållet såg det ut, sent på kvällen. Alldeles ljust!



Lite spridda smällare inifrån stan hördes på eftermiddagen och tidigt på kvällen. Allt lugnt sedan. Vi myste framför dumburken, beredda på att krypa ner. Då, tre minuter i tolvslaget, rusade lilltiken på dörren och skulle i största brådska ut!

Matte öppnade – och blev stående på trappan. Vad stora granngården firade är oklart, men något alldeles särskilt var det. Ett blått regn av fyrverkerier över trädtopparna, dunder och knallar! Och det mest förvånande av alltsammans - i en glugg mellan trädridån kom bitar av en straussvals drivande.
Lilltiken gjorde det hon skulle och försvann ut på åkern. Hennes bror tog sig tid att skälla åt fyrverkerierna, innan han kastade om och satte efter henne. Där sprang de som skuggor i månljus och snö på sin sida om fårstängslet i kapp med rådjuret på den andra sidan... till tonerna av vals och knallar.
Vilket tolvslag!

Det finns colliefolk som kallar MH för ett skrytpapper. Det finns några som till varje pris vill att rasen ska slippa ifrån den offentliga dokumentationen av skottreaktioner hos avelsdjur.
Låt ingen slå i er något! Inga skotträdda hundar i avel betyder en enda sak:
man kan ta fjantiga danssteg i snön och skrika GOTT NYTT ÅR åt sina hundar!

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar