onsdag 29 augusti 2012

THE REAL THING

Den som har hjärta att se eländet är välkommen att klicka på länken till Jemima Harrisons blogg här till höger. Kroatisk kennel, "tyska topplinjer": exportföretaget i Tyskland och återförsäljaren i Kroatien. Halvårsvalp som springer på bakbenen, från hasen och neråt. Äldre hund är med i kennelburen - OK, jag kan inte ge det ett bättre namn - och mot filmsnuttens slut ser ni den helt enkelt ramla omkull. Gissningsvis har den försökt resa sig på det som borde vara bakben.
"Rasens mest funktionella individer". Exakt vad har ni gjort, schäferuppfödare, för att få dem sådana? Vet ni själva?

Varför ser de ut som de gör? En kommentar säger ungefär så här. "Ett litet utvalt fåtal, som äger eller har egna intressen i de tyska topputställningslinjerna,  dominerar  schäfervärlden via rasklubben. Det som driver dem är greed (girighet). Svårare än så är det inte och ingenting verkar kunna ändra på det."
Hundvärlden pratar sällan om  anatomi och definitivt aldrig om pengar. Det ena vet man själv för lite om  och det andra vill man inte att omvärlden ska få reda på.

Det räcker så bra med vinnarbilderna.

Det är inte vinnarbilderna på glansigt papper som är hundvärlden. Det här är hundvärlden!








Hästtjejen med sin nykomna kompis, Försvarets lilla H. Klicka för att förstora och titta på hundens ansikte - och på Hästtjejens!


Bodil Carlsson




2 kommentarer:

  1. Bodil, var inne på Jemimas blogg, vad man kan konstatera är att det kommer att ta lång tid, mycket lång tid innan den överdrivna aveln försvinner. Det är inte lika illa här men fortfarande premieras hundars små rasdetaljer över sundhet. Trots att det heter att vi aktivt jobbar mot en sundare avel.
    Men!!! inne på bloggen fanns en länk till hästvisning. Det gjorde att jag blev förfärad hur man lyckats med att göra hästar så att de mer liknar utställningsfreaks!

    SvaraRadera
  2. Hästtjejen, som var inne för att kolla när Lilla H och hon hade blivit uthängda här med foto och allt, läste också Jemimas blogg. Hon grät över tikvalpen. Sen dök hon upp här och sa:"Men vaffaan... Vi har väl djurskyddslagar???"
    Ja, det är frågan. Har vi det? Eller gäller de bara inte för vissa delar av djurhållning, en del kött- och äggproduktion och en del varianter av katt- och hundavel för sällskap, och i så fall varför inte? För stora ekonomiska intressen, för många inblandade, för lång vana vid att det är så här det ser ut?
    Jag tittade inte in på hästlänken - självbevarelsedrift. Ju längre bort de kommer från att vara behövda av oss och ju mer de blir statusmarkörer, desto mer förvrängda och groteska blir djuren.

    SvaraRadera