lördag 4 augusti 2012

ANSIKTSUTTRYCK





Det här är ögonblicket då en mycket liten människa för första gången möter hund och förstår att han ser ett ansikte. Eviga Mamman är inriktad på att visa den lilla människans mor hur pålitlig och ofarlig hon är.




Det här är ögonblicket då Lilltiken inte kan hålla sig längre. Hon bara måste resa på sig! Öronen bakåtstrukna, ögonen lysande av välvilja, kroppen  krumbuktande när hon närmar sig -  ingen ska ta fel på hennes avsikter. Det är också ögonblicket innan en mycket liten människa får sin snoriga näsa renslickad.

 Det är något märkligt i relationen mellan hundar och människor. Det tog tikarna några minuter att klassa den lille som värdefull flockmedlem, en  människovalp, som man måste visa omhändertagande. Det tog den lilla människan något längre tid att inse att det han först trodde var otäcka rörliga högljudda föremål..  faktiskt var en sorts personer, med riktiga ansikten som man skrattar mot.
Vi har utvecklats ihop under lång, lång tid. Finns ingen annan förklaring till de här två ögonblicken.


Trevlig fortsättning på helgen ni också!

Bodil Carlsson

2 kommentarer:

  1. Det slutar aldrig att fascinera - samspelet mellan djur och människa. Tror att lillkillen fått en bra start på sitt framtida förhållningssätt gentemot hundar. :-)

    SvaraRadera