fredag 3 augusti 2012

Geocaching

Det har funnits några år nu, Geocaching, och till slut landade idén med detta även hos oss. En sökning på den stora sökmotorn gav grunderna och registreringen på den officiella sidan var snabbt avklarad.
Geocaching går ut på att, med givna GPS-koordinater, finna platser där någon lämnat en sak att hitta.
Oftast en liten, eller lite större, förseglad plastburk med en bit papper som alla lyckosamma sökare ska notera sitt namn på. Det är lite som att spela äverntyrsspel på datorn, vilket jag gjort i många år. Nu finns en möjlighet att spela samma sak, fast i 3D, virtual reality, eller vilket uttryck man nu föredrar.


I tre dagar i följd har vår flock ägnat sig åt Geocaching, och med viss framgång minsann. En cache per dag är facit hittills. Mer imponerande kanske antalet timmar/dag är ändå. Eller, ja, första dagen tog vi en enkel sak, det tog nog bara tjugo minuter, utan hundar. Men dag två ägnade vi tre och en halv timme åt ganska svårforcerad terräng med en hel del bergsklättring och en svårfunnen grotta, där ”skatten” fanns.
Och idag, dryga två timmar på ett fd kalhygge, med lite bergsklättring, men en solklar slutpunkt.
Det här är riktigt roligt! Vi har massvis av cacher i vår närhet och varje kväll funderar vi över vilka vi ska ta kommande dagar. Hundarna ska vara med förstås. Annars är det ingen vits för oss. Just idag var vädergudarna mindre blida och så här kan en hund som geocachar se ut:


Men de älskar detta! Bilden ovan kanske tyder på något annat men det skyller vi på regnet som han inte gillar. Gårdagens tre och en halv timme var han så nöjd och gamla tiken likaså. Vi hade med fika till oss och hundarna och efter en liten paus var alla redo att klättra vidare på det berg som aldrig verkade ta slut. Men vi kom till slut upp på toppen och fick se vår hemby i ett annat perspektiv.


Det finns så mycket man kan göra tillsammans med sin hund. Vi har nog gjort det mesta men nu njuter vi av timslånga utflykter till ställen vi aldrig tänkt på, och där hundarna bara får vara hundar.
Det är mer än gott nog.
Johan Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar