torsdag 1 april 2010

Och just idag...

...bli vår tik åtta år.
Tidigt visade hon att hon minsann inte tänkte uppföra sig enligt boken "Min collie" som vi så noggrant läst innan valpen hämtades. (För känsliga läsare utelämnar jag namnet på författaren.) Rom byggdes inte på en dag, inte en kunnig valpköpare heller... Vi läste det vi hittade på kvartersbiblioteket och det var just den boken.

Där stod det bland annat att "valpen lämnar aldrig din sida". Vi kände oss trygga och lugna med att få en så flockkär hund som en collie - en hund som aldrig skulle vara längre bort än några meter ifrån oss. Efter en eller annan veckas övervakning tyckte vi det var dags att låta valpen se den lite större valphagen på baksidan av radhuset - den som inte var inhägnad.
Ner med valpen som då raskt sa sitt första "Jag ska bara kolla en grej" och sedan försvann in på grannens tomt. Och in på nästa grannes också. Det finns så många grannar när man bor i radhus! Efter en stund kom hon överlycklig tillbaka med ett litet trälok i munnen, det var förstås grannbarnens leksak... Ett Briolok, ni kanske vet vad de kostar?
Men, hon hittade i alla fall hem igen. Man ska tänka positivt, eller hur?

Så har hon fortsatt i livet. Nyfiken, självständig och med en jaktlust som heter duga har hon framlevt sina åtta år. Inte alltid så lättsam, men alltid tacksam att träna med. Enligt vissa tolkningar av det där gamla dokumentet är hon säkert inte alls "rastypisk", men hon är jäkligt charmig och rolig. Vi har lärt oss mycket om hund tillsammans med henne och skulle inte byta ut henne för allt smör i Småland...
Dessutom tycker vi hon ser ut som en collie ska se ut. Inte sant?



Johan Nilsson

5 kommentarer:

  1. Vilken jättefin collietjej Johan!

    Och det där "jag ska bara".... känner man igen :0) Men det gäller oftast att man hittat något äckligt att stoppa i sig - faktiskt inte att jaga.

    SvaraRadera
  2. Vi ska nu inte heller glömma...jag ska bara rulla...i både det ena och andra...helst sådant som är svårt att tvätta bort. Rutten fisk, olja, ensilage och cigarettfimpar!!

    SvaraRadera
  3. Exakt!
    I förrgår hittade min colliefröken grävlingssk-t.......Det är en höjdare tycker hon! Särskilt när hon har löpt - gäller att "maskera" sig.
    Jag brukar hinna hejda henne, men den här gången lyckades hon "parfymera" halva kragen -urk!

    SvaraRadera
  4. Ska toppa med värdiga damens värsta rull då...
    På slätten här utanför gick jag i lugn och ro med damen, som då var en yngre tjej, när hon plötsligt fick väldigt bråttom in i en kohage. Ner i rullställning på 0,3 ms. Strax efter kom jag för att se vad hon rullat sig i. Människoskit, man känner det på lukten...
    Vedervärdigt bad följde efter den promenaden :-(

    Johan N.

    SvaraRadera
  5. Kom hit och tittade in av en typisk google-slump och läste...och log igenkännande. :)
    Vår Madam har också kommit in i den lite högre delen av medelåldern, men visst får hon fortfarande sina flippar och utmärker sig som jordens rasotypiska collie.

    Fin hund du har! :)

    /Stina

    SvaraRadera