lördag 3 april 2010

Såpan "Eld och vatten"

Medan vi väntar på illustrationer till avsnitten om colliens standard sticker vi emellan med lite såpa. Flera bloggar har på sistone roat sig med personangrepp , som förmodligen ses som ett bra sätt att misstänkliggöra en hel organisation. Enkla efterforskningar ger en annan bild: den som försöker gå emellan i ett ilsket slagsmål får ofta ett par smockor själv.

SÅPAN ”ELD OCH VATTEN”

Den låg så fint i närheten av en större sjö, den lilla klubbstugan, i ett stort distrikt med mycket verksamhet. Av någon anledning uppstod ett gräsligt bråk mellan personer som ofta vistades inom den lilla klubbstugans väggar. Beskyllningar och svåra ord om vad som blivit gjort eller inte gjort kastades som facklor genom luften och hur grollet egentligen började, är icke gott att veta för andra än de berörda; men elden tog fart så att allt vatten i den stora sjön inte hade räckt för att släcka den och plötsligt var det två gäng, som slogs förbittrat. Hur det slutar är inte heller klart, för påståendena och polisanmälningarna som studsade mellan de två falangerna landade till sist hos allmänna åklagaren. Där kan vi nog med största förtroende lämna historien om vad ena gänget i klubbstugan anser att andra gänget har gjort för tok.

Men ett stort och långt slagsmål var det och som alla sådana vill det inte gärna ta slut. Gnistorna flyger och tänder nytt var de slår ner. Så här kommer nästa avsnitt. Två föreningsvana personer från den lilla klubbstugans stora distrikt dyker upp för att berätta vad stadgarna säger om hur man hanterar den här sortens bråk. Vad man kan påstå, vad man inte lagligen kan påstå, och hur man går tillväga om man har olika åsikter om vad som blivit gjort och inte gjort.
Det hade de inget för, höjdarna, för de blev själva prompt anmälda av ena gänget, som ansåg att höjdarna hade tagit parti för andra gänget!
Om det togs parti för någon kan ingen utomstående veta. Den saken kan vi med förtroende lämna till det stora distriktets huvudorganisation, som håller sig med egna instanser för granskning. Där ligger det ärendet precis där det ska ligga och så får väl alla med tiden veta hur mycket det låg i ena gängets åsikter om höjdarna.

Men nu kommer tredje avsnittet! Det är något helt nytt. Det har inte ett dugg att skaffa med den lilla klubbstugan eller dess gäng eller med bråket dem emellan, utan är en helt fristående uppföljare. Nya manusförfattare har tagit över och gnuggar händerna i förtjusning. Här finns något som går att använda. Bifigurerna från andra avsnittet kliver fram som huvudskurkarna!
Vet ni hur skurkaktiga höjdarna är? Jo, ärendet har lagts till Disciplinnämnden för bedömning! Oerhört!
Skurkarna måste avstängas från sina uppdrag!
Årsmöten där skurkarna sitter ordförande blir genom deras blotta närvaro så vanhedrade att de borde ogiltigförklaras!

När man tänker på att Disciplinnämnden kan behöva ett år på sig för att hinna fram till detta ärende längst ner i botten på staplarna av hundfolks anmälningar mot hundfolk, så inser man hur såpaförfattarna agerar. De har riktigt gott om tid på sig för att gnugga in smuts i namnen på höjdarna och deras organisation. Det kommer folk att komma ihåg. Ingen rök utan eld, kommer man att tänka.
Anta att Disciplinnämnden frikänner höjdarna om ett år – vem lägger märke till det?
Fast man borde minnas att det är ett väldigt gammalt knep, det där – att ta gnistorna från någon annans brasa för att hålla liv i sin egen.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar