onsdag 1 april 2009

I en annan del av galaxen

Alla har hört att universum expanderar. Här traskar vi omkring med våra vardagsliv och våra hundar och märker ingenting av det, men universum expanderar.
I en annan del av galaxen finns en planet, som rör sig med väldig hastighet allt längre bort ifrån oss.Invånarna på Hundstjärnan märker säkert inget, de heller, för de är djupt upptagna av ting som ser märkliga ut på avstånd.
På denna avlägsna planet har en grupp ledande Cavalier King Charles-uppfödare just nu röstat EMOT en motion om att magnetröntga avelshundar för att få ner andelen cavaliers med syringomyeli. De märker inte chockvågorna eller de ursinniga webkommentarerna. De är så väldigt långt borta.
På den planeten skriver en anonym krönikör i en hundtidning om vilken "stor framgång" Crufts var detta år. Enda smolket var att djurskyddsföreningen RSPCA, som tagit sin hand ifrån Crufts, inte ställde upp med folk som patrullerade parkeringen för att se att inga hundar fanns kvarlämnade i bilarna. Det fick Crufts göra alldeles själv den här gången. Och det visar ju bara vem som egentligen bry sig om hundars välbefinnande, Crufts eller RSPCA.
Det finns folk som tror att den anonyme är samma person som i en film om vanvettig hundavel sa att här skulle inga vetenskapare komma och berätta för honom hur han skulle föda upp hundar...
Ja, den där planeten rör sig med accelererande hastighet bort från oss andra.
Och i en avskild vrå sitter Bloggaren och gör det hon brukar göra, nu med hjälp av Uppenbarelsebokens fyra ryttare som medför världens undergång -i form av SKK:s regelverk för uppfödare. Fruktansvärda hemsökelser i stil med krav på höftledsröntgen och förbud mot släktskapsavel. Darra, värld!

Drifting forever between slander and libel,
Having finished with Shakespeare, she goes for the Bible.
Revelations become her. But I fail to see why
She omits the foundations: "THOU SHALT NOT LIE" -???

/Fri översättning: Vacklande ständigt mellan skitsnack och förtal
Satsar hon på bibeln, när Shakespeare är slut.
Uppenbarelseboken passar henne. Men en gåta som heter duga
Är varför hon glömmer bort grunderna: "DU SKALL ICKE LJUGA" -??/

Hennes planet rusar iväg och hon märker det inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar