tisdag 7 januari 2014

HEELWORK TO MUSIC

Visst kan åtminstone några av de viktiga frågorna i mitt liv ha hittat sina svar utan hjälp av Janis Joplin, Paul Simon eller Bruce Springsteen, men i så fall kommer jag inte ihåg svaren - och förmodligen blev de fel. Hursomhelst tog en lång period av grubbel och grämelse slut på bussen hem från jobbet idag, när insikten att min nya arbetsplats är en organisatorisk omöjlighet ersattes av introt till Jersey Girl. Det började  humma i bakhuvudet halvägs från Skövde sjukhus och sedan blev allt starkare under kvällens lopp. Om och om igen! Dum -du-dum-dum, dum-du-dumdum, dupp dupp dupp!
Och vilken rad i texten börjar till sist spöka för den som i övermorron ska träffa chefen och diskutera om hon kan tänkas ta tillbaka sin uppsägning?
Du-dudu dumdum, du-du dumdum, dupp dupp dupp! "I got no time for..."


Så det blev heelwork to music ikväll medan ett problem löstes och valpen var fint med. Fotgående till dansande matte! Du-dudu dumdum, du-du-dumdum...

    I  got no time for the office boys
    And all them bosses makin´all that noise...



And them bitches on NPM Avenue
´Cos from now on, I wanna be with you!
So tonight, I gonna start that ride


from  workin´years to the other side...

Så vad blir svaret till chefen? Jo! Självklart!  Varför tog det så lång tid att komma fram till?

                                            Don´t bother me, man, I ain´t got no time!
                                            I´ll be busy with that dog of mine!
                                            Not much that matters in the whole wide world
                                            When you go tracking with a Collie girl...


Tack en gång till, gamle Bruce, för rätta svaret! Mitt jobb har varit en av de viktigaste bitarna av de sista trettiofem åren av mitt liv, men det har aldrig varit den enda biten och det kanske är dags att lära sig andra danser. New Public Management är visserligen en enda vals från början till slut, men den har jag dansat färdigt. Och ifall ni undrar: den där valpen, som fyller fyra månader idag, hetsade inte upp sig över varken musiken eller mattes ovanliga uppträdande. Hon följde fint med i fotgåendet, lät sig lugnt lyftas och valsas runt med i famnen, lät sig dansas över under platsliggning och varken skällde eller bet.

Om gud är god blir det regnfritt i morron och då lägger vi ett nytt spår.


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar