lördag 18 januari 2014

BELÖNINGEN

Engelska kennelkubben skickar ut enkäter om hur man ska få intresset för utställningar att vända uppåt igen. Engelsk press och Dog World rapporterar om en dobermann som knivhöggs till döds efter att ha attackerat folk på gatan. Jemima Harrison skriver om rasrenhetssnobbar i ett bråk med en journalist som försvarar renrasiga hundar mot designer dog-tillverkarna.
Som Jemima påpekar, var alla renrasiga hundar designer dogs från början och rent genetiskt har det stått dem dyrt. Sist jag såg efter fanns 148 kommentarer, en del sansade och eftertänksamma och andra av det gamla vanliga märket.
Kort sagt, hundvärlden är sig lik. So what? Vi hittade prinsessan Storfots snöbädd och spår på ett annat ställe idag och följde det. Vi kravlade i snön under elstängsel och valpen sicksackade upp i branterna medan matte pulsade fram nere på hålvägen upp över åsen. Vi övade Ligg!  och hur man möter bil, sittandes, inte jagandes, på grusvägen hem. Och sedan gick nästa promenad åt andra hållet och där stötte vi på två väldigt stora, väldigt bruna varelser som stod alldeles nära och visade vitögat åt en stackars valp... som höll ställningarna rätt bra och t o m övade Ligg! framför näsan på hästarna.
Och sedan har det sprungits så att snön sprutat och förstås har ett och annat ben ryckts av och magen slitits upp ett par gånger, och stallkatternas mat levererats under hövliga former, och matte attackerats med hängande i det som är kvar av vinterjackans ärmar, och då har valpen åkt omkull i snön, eller så är matte inte på lekhumör utan det hela bryts till att öva Sitt!... och kort sagt övergår det mitt förstånd hur den lilla kroppen hänger med.
Men nu är det kväll och Last Night of the Proms.  You know what?


Hundar gör en soffa skön!

Trevlig helg alla!


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar