söndag 30 juni 2013

SOM VANLIGT!

Som vanligt är det högt tonlägge i vissa grupper på facebook och som vanligt inser jag hur lite jag förstår. OM jag fattar det rätt, är det stor upprördhet över att Collieklubbens hemsida - rasklubbens officiella sida på facebook - inte vill länka till en sluten grupp, där det diskuteras collie. Eller mja, det diskuteras snarare rasklubbens aktuella styrelse och hur kass den är och hur fel den har gjort.
Personligen är jag än en gång tacksam för att rasklubbens sida inte innehåller en länk som ovana människor från den vanliga världen kan halka in genom- ni vet, såna där färskingar, som vi själva var för längesen, folk som kanske bara börjat fundera på att skaffa valp och inte är vana vid tonläget och redan avtrubbade. Det pratas om censur från rasklubben. Det sägs att vissa ospecificerade uppfödare avlar på sjuka hundar och att någon förfalskar MH-uppgifter och så kommer en kränkt monolog om hur någon blogg någonstans sprider bara ljuger och förtalar en viss person av hjärtans lust - ja, det är väl den här bloggen, antar jag.
 Det är ingen som skräder orden och det mycket förbittring. Den enda slutsats en outsider kan tänkas dra av tonläget är väl att antingen har denna  hundras en styrelse som har en stor skruv lös... eller så har ett antal av medlemmarna det.  Inte fasen lär någon vettig person frestas att köpa en valp efter att ha kikat in!

Japp, nu kommer jag att anses som styrelsens köpta skrivande lakej och ödmjuka tjänare igen. Det bjuder jag på. Varsågoda! Men så här är det. OM rasklubbens styrelse, eller SBK, eller SKK, en enda gång hade försökt att hindra den här lilla bloggen  att - som ett rent exempel - publicera statistiken för antalet collies, rottisar och schäfrar efter föräldrar med brutna eller otillfredsställande MH som under en viss tidsperiod hade kommit till världen och registrerats med SKK.s goda minne, så hade f-n tagit bofinken. DET hade varit försök att bedriva censur. (Ingen har gjort något sådant försök.) Å andra sidan har jag faktiskt inte begärt att SKK skulle länka till bloggen på sin officiella hemsida. Ingen organisation jag känner till direktkopplar till källor som efter bästa förmåga ger organisationen en rak höger. Är det förvånande?
OM rasklubbens styrelse hade kontaktat den slutna facebookgruppens medlemmar och försökt stoppa dem  genom att exempelvis hota med uteslutning, lovat att KEP:pa deras hundar på varenda utställning till kingdom come, ringt obehagliga telefonsamtal eller annars ingripit i diskussionen - DET hade varit försök att bedriva censur.  Har någon i styrelsen gjort det?

Deltagarna i den slutna gruppen ÄR I SIN FULLA RÄTT ATT KRITISERA STYRELSEN. OK? Det är en grundläggande demokratisk rättighet, det är en självklarhet och det är nödvändigt i alla organisationer. Det gäller både för medlemmarna i organisationen och för dem som står utanför. Kort sagt, det är mycket bra att det finns en sådan sida! Hade litet mer rakt ifrågasättande varit vanligt tidigare i vår och i andra rasers  historia, så hade kanske deras  framtidsutsikter sett lite bättre ut idag. Fram för mer diskussioner!
Men för guds skull - ni kan väl inte vänta er att rasklubbens ansikte ut mot den hundintresserade vanliga människan skall leda nyfikna valpspekulanter rakt in i ett uppskruvat  internt praktbråk? Styrelsen är så vitt jag kan förstå OCKSÅ I SIN FULLA RÄTT ATT INTE LÄNKA!

Bodil Carlsson




.


2 kommentarer:

  1. Det är inte många som köper valp efter att ha läst din blogg heller. Och du, varför anmäla när du tydligen har så roligt att skriva om andra. Lika bra du får hålla på. Du älskar tydligen att håna och skriva ihop sagor om mig och flera andra. Du älskar att såra och får folk att må dåligt. Gör det då...om det får dig att må bättre. Om det ger dig en större självkänsla och värdighet. Du skrev (ja naturligtvis inte så att du ska kunna bli anmäld) att jag skulle skydda min kusin, nej du Bodil, hon får göra vad hon vill. Skulle aldrig skydda henne. Jag bryr mig föga vad hon gör. Och sedan föll resten av ditt resonemang helt platt. Du tog inte reda på fakta innan du skrev. Nästa gång är du välkommen att intervjua mig så ska du få chans att skriva en historia baserat på sanningen. Du känner inte mig, du vet inget om mig, men att erkänna fel måste vara en av dina svagheter, för jag kan tänka hur svaret blir efter denna kommentaren. Ha det så gott och fortsätt gärna ödsla din energi på att gissa vad andra tror och tycker och dikta ihop dina historier. Dem är rätt roande...Hälsningar Therese

    SvaraRadera
  2. Som vanligt även här, alltså: Goddag yxskaft, Therese! Resonemanget i inlägget handlar om hur och var legitim kritik bäst förs fram. Resonemanget i din kommentar, Therese, handlar bara om dig och om dina personliga känslor.Inget ovanligt i hundvärlden, men kanske inte det mest konstruktiva sättet att diskutera något.

    SvaraRadera