söndag 2 juni 2013

JA HERREGUD!

Här var det  på gång med en kommentar till Collieklubbens styrelses svar på frågor. Och ett försök att förstå vad det är som har hänt och händer. Och hur SBK tycks reagera på statistik om avelsurval och vad man gör när en i och för sig förståelig princip - som  en organisations önskan att ha koll på vad som sägs om saker som är viktiga för den - ställs mot en viktigare princip. Som allmänhetens rätt till information och vår rätt att lägga fram korrekta siffror utan att fråga om lov. Vem äger kunskap?
Allvarligt - vem ÄGER kunskap?

Jag förstår bara delar av styrelsens svar. Men jag förstår faktiskt inte riktigt alla frågor heller. Varför har styrelsen gått från en extrem till en annan, är en fråga.
Hur så? Vilka extremer? Styrelsen har gått från att förfölja vissa uppfödare och medlemmar med granatkastare och AK4:or till att lägga sig platt på rygg för samma gäng?
Efter flera års slit med att försöka rätta till  problemen med colliens mentalitet har styrelsen plötsligt genomgått en kollektiv personlighetsförändring och skiter i vilket? Slitit av sig den leende masken och avslöjat sig som delar av Nordkoreas regering?
Tror jag inte. Helt klart har något hänt, men vad? Och varför?


Det tål att fundera  på, men jag tror att förändringar väldigt sällan kan förklaras BARA med att en eller flera personer är koko i huvudet. Eller svinelaka. Folk reagerar i tvära svängar under press och ofta är pressen på organisationsnivå. Men hur ser den ut?
Vet ej, men det som är klart är att den lille mannen nere i Jönköping för andra gången på fyra veckor har smittat ner gamla mormor med vad som rimligen måste vara en pingpongande streptokockinfektion från dagis. Så här tänks inte, här has feberfrossa och förbaskat ont i mest hela kroppen och på tio timmar i kökssoffan har det inte blivit mer än en ovanligt tråkig seriemördare att ta sig igenom.

Bodil Carlsson






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar