måndag 12 december 2011

HOGWARTS FOREST


... ligger just runt knuten. Det ser faktiskt ut så här en eftermiddag. Man ger sig av med hundarna och en dryg timma senare är det nästan natt. Grenar knakar. Trampet av ett stort djur som går undan i hast. Hundarna vädrar och ser sig om. Mystiska skepnader skymtar på gårdsplan - shettisarna som har bråttom in till stallets hemtrevnad: ljus och vindskydd och morot och hö.

Vad som menas med aggressivitet i den reviderade standarden för collie är faktiskt en bra fråga. Är det en hanhund som lyfter överläppen mot en annan hanhund i ringen? Eller krävs trasig hud på domaren? Och om man inte får vara extremt ängslig, får man vara ordentligt rädd eller bara lite?


Vem tog initiativet till den här förändringen, hur gick diskussionerna och är det bara jag som inte hittar någon information på engelska Rough Collie Breed Councils hemsida om någon standardrevision efter den som gjordes 1969?

Bra frågor ska ställas till den som bäst kan svara. Så jag skickade dem till FCI:s standardansvariga, till kontaktpersonen för Rough Collie Breed Council och till engelska KC. Få se om det kommer något svar!

Bodil Carlsson

Foto: B. Berntsson, Hjo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar