söndag 29 maj 2011

MELLANSTICK:HETSEN MOT HUNDSPORTEN... ?

En utställning i San Marino avbröts igår efter att hundar dött i kramper och flera andra blivit sjuka på utställningsområdet.
Kommentarer på nätet från uppskakade utställare är mera sansade än ett inlägg som kan ses på svensk bloggplats idag. De som faktiskt var på plats talar inte om någon "hets mot hundsporten", de påtalar att de i efterhand upptäckt att flera liknande förgiftningsförsök riktade mot hundar skett i området sedan ett par månader och att arrangören var saktfärdig när det gällde att avbryta utställningen, skicka hem alla och skaffa hjälp.
Enligt nätkommentarerna var giftet stryknin, som hade sprejats på gräset. Strykninförgiftning är ett av mera vidriga sätten någon kan dö på. De som skriver är tacksamma att de fick sina hundar levande med sig hem igen.
De är ännu mer tacksamma för att inga av de barn som lekte på gräset dog.

Att utan skymt av belägg ens antyda att det skulle röra sig om någon form av organiserad protest mot hundutställningar är lite konstigt. De hemvändande utställarna säger det bäst själva: de hoppas att den hundhatande galningen åker dit ordentligt.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar