fredag 2 oktober 2009

PRESSTOPP!

Engelska Kennelklubben sätter ner foten!

Engelska Dog World har svarta rubriker idag. Jemima Harrison, som gjorde filmen Pedigree Dogs Exposed och startade en lavin som fortfarande är i rörelse, skriver om schäfer i Dogs Today. Hon skriver samma sak som hon filmade. Onaturliga hundryggar, onaturligt gångmönster, förstörelse av en storartad ras. Hon har inte ändrat inställning.
Men det har en man som hon säger sig citera!
Engelska kennelklubbens ordförande Ronnie Irving säger nu enligt Harrison att om de brittiska schäferklubbarna inte skärper sig, lägger av med doublehandling och satsar på normalkonstruerade hundar.... så kastar KC kanske helt enkelt ut dem!

De förenade schäferklubbarna ar inte småpotatis i England heller. Regsiffrorna för rasen ligger på runt 12 000 per år. Engelska KC måste vara riktigt oroliga för kommande rapporter om hundavelns villkor och antingen väl medveten om hur allmänheten ser på de extrema utställningsschäfrarna, eller väl informerad om hur lagstiftarna kommer att se samma sak, för att gå i närkamp med dem. Ronnie Irvings uttalande ar snudd på uppseendeväckande, men hittills inga dementier från KC...

Bodil Carlsson

4 kommentarer:

  1. HEJ!

    Hoppsan kan man kanske säga;-)

    Tjingeling Bettan

    SvaraRadera
  2. Ja hoppas de kastar ut dem! Det måste bli stopp på all denna sjuka avel. Jag vill bara gråta när jag ser vad som pågår.
    Jag har en schäfer på foder som ska in i militären. Rak och fin i ryggen. Försvaret har egen avel för de andra, utställningsschäfrarna kan de inte använda. Det är så sorgligt att det inte finns ord...
    (brukar smygläsa hos dig :). Jättefin blogg!)

    SvaraRadera
  3. Hej Matte!
    Tack för vänliga ord. Och jag tror att det blir ett stopp för galenskapen! Inte minst i England är folk upprörda - inte bara vanliga hundägare, utan folk som inte ens har hund, men är allmänt anständiga. När PDE visades förra sensommaren, skrev den vanliga dagspressen kilometerspalter. Kommer ihåg en artikel ur en "seriös" dagstidning, av en seriös journalist som började med att säga att han för sin del aldrig hade gillat hundar särskilt mycket...men PDE hade gjort honom riktigt, riktigt arg.
    Han skrev ungefär så här: "Jag förstår nu att den värsta defektgen som en hundras kan drabbas av är genen för mänsklig självhävdelse!"
    Det jag väntar på ska komma är veterinärupproret. De måste vara utleda på tokigheterna.
    Bodil

    SvaraRadera
  4. Hej Bodil!
    I Sverige var det faktiskt vet.förbundet som tillskrev SKK om att rasaveln gav en del raser allvarliga defekter som krävde kirurgiska ingrepp.
    Jag må då säga, det rör på sig i gamla öriket!!
    Det kommer att sprida sig.

    SvaraRadera