onsdag 6 maj 2009

Så kom den till slut – spårpremiären, den första maj.

Denna dag kan man tillbringa på olika sätt. Själva gladdes vi åt solen och värmen så det var inte svårt att bestämma sig för spårpremiär i skogen. Den välkända ryggsäcken blev packad, tonåringen baxades från datorn till bilen och så gav vi oss iväg.
Efter en färd på delvis slirig lervälling kom vi fram till ett av våra bra spårställen. Den nytvättade bilen var nu prickig men vi tog det med jämnmod. Det var ju sol… :-)
Spåren lades ut och vi gick en runda i skogen med de ystra djuren. Till och med tonåringen blev lite våryster och sprang och gömde sig för hundarna med jämna mellanrum!

Efter lagom tid plockade vi fram spårselarna och linorna, hanen fick testa sitt tjänstetecken med SCK:s logga på, har dock svårt att bedöma hans reaktion på just detta…
Det var många månader sedan någon av dem gick ett spår senast men bägge klarade det galant. Vinklarna klurades ut, alla pinnar plockades upp och hundarna var precis så glada som vi tycker om att se dem.

Sedan kom tonåringens belöning, ett besök på den nyöppnade stormarknaden för hemelektronik.... Jag måste väl erkänna att jag nog tyckte det var lika kul!

/Johan N.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar