torsdag 3 december 2020

PUDEL&RAPPAKALJA

Kära läsare!

En kort blänkare, men det här kan jag bara inte undanhålla er. Det är Magnus Jensen, som förklarar varför han begärde sin reservation noterad i protokollet från CS- mötet den 4-5 november. Det här verkar vara en man, som kallar en pudel för en pudel och rappakalja för rappakalja. Behöver ni ännu ett skratt som lyser upp  decembermörkret och på köpet lämnar en gnista förhoppning om framtiden - så läs!


www.jaktojagare.se/kategorier/hundar/skk-pudlar-om-slopad-provmerit-20201202/?fbclid=IwAR0HmBzP6KosGenJFBx9184sYIuVNHOy0eTkKDpOoCJ7vhsrBlLM7pjeRwg

 

Tack en gång till, Magnus Jensen. Och alla vi andra - alla vi som menar att bevisad funktionsförmåga, dokumenterad hälsa och dokumenterad mentalitet skall komma först i avelsarbetet och rena utseendesaker därefter - låt oss fundera på hur vi kan slå oss ihop! 

Det lär inte vara sista försöket från de intressen, som kommer till tals i Utställningskommitténs förslag. Efter näsbrännan från CS kom kommittén fram till att man visserligen måste skjuta på saken, men återkomma med något mera "pedagogiskt" längre fram.

Man måste nog vara utomordentligt pedagogisk, om man skall få jägarna att glömma att jakthundar behöver kunna jaga och att splittring mellan exteriör och funktion inte har medfört något gott för någon ras. Jägarna behöver sina hundar, det är därför de reagerar. Här är en nyhet till Utställningskommittén!

Även vi som inte jagar behöver våra hundar.


Bodil Carlsson

 

 

1 kommentar:

  1. Kanske kan man komma överens om något arbetsprov för sällskapsraser. En minimi nivå för vad en hund skall klara. Normala tempraturer, normal motion etc. Sen kräva det och bph innan utstälning? När många har gjort testet kan man börja ha krav på vissa resultat på testerna.

    SvaraRadera