onsdag 11 november 2020

ETT RYKTE...

Hundvärlden är full av rykten.

Sent ikväll nås jag av ett, som följs av oroade frågor. Ryktet säger, att en medlem av CS -  den medlem vars egna uppfödning påverkas av det nyss fattade beslutet om collieaveln - sökt medlemskap i en stor facebookgrupp under en pågående diskussion om just detta beslut. Samma CS-medlem, som påstås ha sökt medlemskap, har tidigare anmält deltagare i en facebookgrupp till Disciplinnämnden efter att de framfört kritiska synpunkter på hans uppfödning.

 Som ni förstår, kan detta knappast vara sant. Mot den bakgrunden skulle en sådan ingång i en sådan diskussion alltför lätt kunna missförstås som ett försök att bevaka och/eller tysta vanliga medlemmar och stämma dem till försiktighet, när det gäller den grundlagsskyddade rätt till yttrandefrihet, som gäller överallt utanför SKK och som - när det gäller möjligheten att diskutera gemensamma angelägenheter i ett internt forum - rimligen finns även inom SKK. Ett sådant missförstånd skulle vara till skada för SKK:s anseende. Jag kan alltså inte föreställa mig, att detta kan stämma.

Däremot är det sant, att många skulle vilja höra CS utförligt förklara hur man tänkt i frågan om Collieutredningen. Vill någon medlem av CS göra detta, har ni ett fritt forum här.  Välkomna!

 

 

Bodil Carlsson





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar