fredag 26 mars 2010

SVARTE PETTER...?

På gången och på pannan känns människan igen, skrev redan Esaias Tegnér. Petter, byt anonymsignatur bäst du vill! Ditt språk och ditt ämnesval är lika omisskännligt som din tajming.

Så här jobbar du på Collieforum: så fort en diskussion börjar om något som du, eller dina vänner, inte vill att det ska pratas om, så dyker du upp som gumman ur lådan med samma gamla påståenden.

1)En hund som hålls som sällskap klarar allting. Det bevisar dina hundar. Dom har aldrig några problem. Säger du.

2)En hund som vinner på en utställning klarar allting. Det bevisar dina vänners hundar. Dom har aldrig några problem. Säger du.

3)Du råkar känna till en viss hund som
a)gjorde bort sig på en viss utställning – säger du
b)var komplett ohanterlig för ägaren – säger du
c) borde ha filmats/fotats/anmälts – säger du – och som har MASSOR med problem, förstår man. För att inte tala om de problem han ska skapa för de missledda stackare som köper hans valpar. Ujuj!
d)förutsätts vara allmänt bekant och självklart korad, vilket bara bevisar hur oändamålsenligt, poänglöst, missvisande, förkastligt och skadligt för rasendet är med MH. Säger du, alltså.

OK, point taken. Du försöker än en gång vrida fokus från en allmän diskussion till just det personinriktade krypskytte, som är din bästa gren.Men Petter, numret börjar kännas gammalt. Så om du har någon annan talang, är det kanske dags att damma av den.

Nu är det alltså en diskussion om rasens standard som du agerar störningssändare i. Cut the crap, för den diskussionen fortsätter.

Hur kommer det sig den verkliga rasstandarden har förändrats så, om texten är helig, oföränderlig och står över allt annat?

Hur skulle rasens standard ha sett ut, om vi collieägare hade fått skriva den?

Bodil Carlsson

5 kommentarer:

  1. Bodil, du skriver alltid såhär när du inte får medhåll.Då blir det liksom rörigt för dig och du svävar ut i ordraseri. Dessutom klarar du inte av en ordentlig diskussion med någon som inte har samma uppfattning som dig ,någon som är verbal och väl påläst, då måste du försöka slå tillbaka på något sätt.Det klarar du inte av. Du är i stort behov av att bejakas. Förmodar du är medveten om detta, i din branch brukar man veta rätt mycket om sig själv (i alla fall BORDE man veta, gärna via egenterapi...) och sina egna beteenden. Läs vad du skriver och se, kanske får du upp ögonen för ett och annat. Ditt skrivande och sätt att hantera icke medhåll är rätt intressant som psykologiskt fenomen faktskt.Förmodar du inser det när du läser dina egna drapor.

    En collie som inte klarar av att ställas ut som vuxen i ÖKL på en inomhusutställning är en hund med usel mentalitet, en sådan hund skall inte gå i avel.Dålig mentalitet och hög stressfaktor = ärftligt enligt nya rön. Johan tycker en hund som stressar i en ovan miljö som på en utställning bör förlåtas.Vojne vojne... Gäller det ALLA hundar på utställning eller bara vissas? Han skriver ju också att han sett så många hundar bli låga på utställning, är alla förlåtna med hänsyn till att de inte är vana vid sådan röra och många andra hundar på ett och samma ställe? Gäller det alla collies eller bara dem som senare tränas till att klara en KORNING? Dra i trasor under skott, det klaras det av.. *sss* hälsar Svarte Petter

    SvaraRadera
  2. Svarte Petter, du måste nog läsa vad jag skrivit igen... Du får noll poäng i läsförståelse idag, sorry.
    PS Citat är en fiffig uppfinning. Då kan alla läsa vad som egentligen skrevs... DS

    Johan Nilsson

    SvaraRadera
  3. Mja, Eva, riktigt så rörigt blir det inte att jag inte känner igen din stil. :-)
    Du gör samma sak om och om igen. Tekniken kallas focus shifting och är egentligen en variant av dominansbeteende - personen som använder sig av den tar sig s a s rätten att bestämma vad som skall diskuteras.
    Du, var finner man den där verbala och pålästa personen? Fortsätter gärna ett samtal om standarden.
    En gång till: if you please, Madam, cut the crap. Du kan INTE använda den här bloggen - också, höll jag på att säga - för samma gamla cirkuskonst. Om du tror att du kan samla dig till ett inlägg om rasens standard och dess skiftande tolkningar, välkommen! Annars - se om inte moderatorerna på Collieforum står ut med dig ett tag i stället. Vi gör det inte, om du bara har de gamla vanliga personangreppen att komma med.

    SvaraRadera
  4. Hur hade Collien sett ut om Collieägarna hade skrivit den???
    Lever inte uppfödarna med sina hundar som Collieägare?

    Ja, beskriv hur er Collie skall se ut och vara. Varför fastnade ni för Collie i begynnelsen?
    Ni måste vara självplågare som står ut med dessa nerviga krymplingar...

    Taina

    SvaraRadera
  5. Taina - försök förstå att man kan diskutera hundfrågor som inte nödvändigtvis handlar om ens egna hundar. Min egen collie är stabil, nyfiken, lekfull, social - precis så som collien ska vara. Det betyder inte att jag är blind för de problem som finns inom rasen som sådan. Kan du bara diskutera frågor som du direkt blir påverkad av?

    Och gällande standarden: tycker inte du att en enda mening om mentalitet är nog i en rasstandard? Vore det inte bra om det hade funnits lite mer konkreta och tydliga formuleringar i standarden om hur collien ska vara?

    /Anja G

    SvaraRadera