söndag 7 mars 2010

Gästskribentens årsmöte

(Detta skrevs i går – är nu hemkommen efter en fin helg utanför Timrå.)

Sitter i komfortabel stuga på Bergeforsens camping tillsammans med mina tre fyrfota polare – en collieflicka och två västgötaspetsditon.

Dagen (och hela helgen) har bjudit på fantastiskt väder – blå himmel, torr kyla, knarrande snö och sol, sol, sol.
SCK:s årsmöte var en lugn, trevlig och innehållsrik tillställning. Minns jag rätt upptogs röstlängden av 69 medlemmar.
Årsmötesordförande var Tomas Knuutila – skötte förhandlingarna med den äran. Tomas är verkligt duktig när det gäller föreningsteknik.(vi satt i SBK:s Sthlms-distrikts styrelse ett antal år – han var en klippa redan då – det blev ett glatt återseende).

Valen genomfördes enligt valberedningens förslag, ekonomi och budget vållade inga diskussioner.

Jag var imponerad över alla priser och plaketter som delades ut – så många duktiga och vackra collies!

Det pris som jag är säker på att alla berördes mest av, var det vandrinsgpris som en liten kille klev fram och presenterade tillsammans med sin mamma.
Du berättar så bra om detta vandringspris Johan!

Jag kan säga att det var inte bara jag som grät....
I år gick priset till kennel Gemdales, för en kull som föddes 2007- stort grattis - nästa år går det till någon kull som föddes 2008.

Väldigt intressant var också att höra om det möte som skedde i torsdags – möte med SCK, SKK och SBK – där man behandlade frågan om de ökade rädslorna inom collierasen, något som både SKK och SBK tar på största allvar – diger dokumentation talar sitt eget språk.
Ett pilotprojekt skall startas för att försöka vända upp skutan innan den kantrar totalt.

Efter att Tomas lämnat över klubban till omvalda ordföranden Margaretha Carlsson, tackade hon för förnyat förtroende,Tomas och bisittare Birgitta (förlåt, har glömt efternamnet) tackades för väl utfört uppdrag, förhandlingarna avslutades och mötesdeltagarna kunde vandra iväg till andra delen av salen och inta kaffe och supergoda smörgåsar.

Det var väldigt trevligt att sitta där, träffa colliefolk som man redan känner, men också få möjlighet att prata med collieägare som man aldrig sett tidigare!

På plats fanns även försäljning av diverse träningsattiraljer samt tröjor med collietryck.
Vid ytterligare ett bord fanns en massa fina grejor med colliemotiv, vackra ljus, ”pins”, kylskåpsmagneter, dörrskyltar, toalettskyltar m m - alla vackert målade och i behagliga färger – man ville ha alltihop….

Några av mötesdeltagarna stannade på Bergeforsens camping till söndag morgon –
bl a jag.

Vill nu bara önska SCK:s styrelse och alla övriga funktionärer ute i lokalområdena lycka till under resten av 2010 – ni gör ett kanonjobb!

Britta Hammarström

1 kommentar:

  1. Tack för ditt utmärkta referat Britta.
    Kan bara hålla med om att styrelsen gör ett utmärkt jobb, i trevlig anda, med ett långsiktigt arbete för att föra rasen och klubben framåt.
    Även i Lokalområdena bedrivs det en mycket aktiv verksamhet. Tusen tack till alla!!!

    SvaraRadera