lördag 6 mars 2010

Ett årsmöte till avklarat

Med fjolårets möte i hyfsat färskt minne fanns farhågan inför årets möte om ännu en långbänk. Men se, det slapp vi! Det hela löpte lugnt och odramatiskt och de 69 röstberättigade som var närvarande avlade sina röster i varje fråga.

Ett nytt vandringspris delades ut till den MH-testade kull där hundarna visat minst kvarstående rädsla vid aktuella moment. Motiveringen för priset lästes upp av en lillhusse som berättade om den collie de hade - men bara i två och ett halvt år. Den collie som älskade sin familj, och vars familj älskade den, men var så rädd för att gå över golvet för att kunna vara med dem och därför förblev stående på en matta i hallen, klagande och oerhört olycklig. Ingen ska behöva uppleva det med sin hund och därför instiftades priset.

Detta pris ser åtminstone jag som mycket betydelsefullt och viktigt. Vi vill alla ha en collie som fungerar i vardagen, som inte är så rädd att den inte kan leva ett värdigt hundliv tillsammans med sin flock.
Heder åt er som instiftade detta pris!
Och heder åt lillhusse som klev fram inför alla och berättade sanningen om sin hund!

Det känns skönt att vi ännu ett år har en styrelse som så aktivt arbetar för colliens välmående, både fysiskt och psykiskt.
Ha ett gott och fruktbart år, styrelsen!

Johan Nilsson

4 kommentarer:

  1. Bra gjort, lillhussen!
    Vet inte hur gammal du är, men en sak ska du veta: hade alla vuxna ägare till rädda collies för länge sen haft samma civilkurage och klivit fram och öppnat munnen, så hade färre hundar fötts med den rädsla som ingen kärlek botar.

    Jag önskar att jag hade kunnat vara där för att klappa om dig!

    SvaraRadera
  2. Instämmer helhjärtat med dig Johan - se mitt inlägg på Collieforum.
    Attans då att jag inte träffade dig in person.

    Intörnätt
    är bra på många sätt,
    men man undrar till slut...
    hur f-n ser du ut???

    Och Bodil - saknade dig, men det gick ju bra ändå :0)

    SvaraRadera
  3. .........å så blev då MH en tävlingsgren och merit..............
    även om tanken är god och jag naturligtvis lider med lillhussen och hans familj.

    SvaraRadera
  4. Anna, Mh är och förblir en beskrivning. Det är ingen tävlingsgren men visst, det kan vara en merit att ha bra resultat på MH. Så ska det vara.
    För vår ras är det kanske den enda möjliga vägen för att befria den från rädslorna.

    Johan

    SvaraRadera