onsdag 17 april 2013

VEM ÄGER KUNSKAP?

Blåser halvstorm ute!  Avbrutna grenar kommer farande, tomma vattenhinkar rullar över gårdsplan och man vågar sig icke på hästpromenad idag. Det kommer för mycket flygande. Regnvattentunnan,  nytinad, är tömd över alla törstiga krakar som ännu står med tårna i tjälen. Obarmhärtig är denna april mot rhododendron. Minst av allt behöver den få sina vattenlösa blad uttorkade ännu mer av vinden.
Så skarpt läge råder för det ytligt rotade just nu. Ändå spricker den halvtöade jorden upp i ett av sina leenden. Tre veckor sent, men värt att vänta på!








När det gäller de siffror som nämnts i kommentarerna till Vintern håller stånd  vill jag göra en enkel check-up av en sak. Sedan tror jag att jag har en lika enkel fråga till SKK och SBK, som jag gärna skulle se ett svar på.
Kontrollen först, återkommer sedan.

En tanke bara, apropå årstiden: det lönar sig allmänt sett  inte nuförtiden att försöka hålla kunskap som  exklusiv ägodel eller grupptillbehör. Den tiden är liksom över. Om  stora organisationer - partier, landsting och hundklubbar, här diskrimineras ingen! - inte inser det och ser till att ge den del av befolkningen som betalar respektive kalas korrekt information, så är i värsta fall organisationernas tid kanske också över.  Det är inte bara renrasregistreringarna som faller i antal. Spela inte bort förtroende genom att försöka kapa rätten till information!
Kunskap rinner vidare ändå. I dubbel bemärkelse rakt igenom nätet.






Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar