söndag 17 februari 2013

INTE SANT?

Det är själva f-n att behöva börja så här. Men hur mycket intressant det fanns att titta på och lära sig och lyssna till under helgen i Västerås, så var det så att första punkten på medlemsmötet på lördag kväll i styrelsens info till rasklubbens medlemmar var en dementi. Som i:

NEJ, DET ÄR INTE SANT ATT SCK:s STYRELSE
PLANERAR ATT ANVÄNDA MENTALINDEX FÖR REGISTRERINGSFÖRBUD FÖR COLLIEVALPAR!

Varför gör styrelsen på detta viset? Tar upp det som första sak att berätta? Jo, för att på sistone har de blivit kontaktade ett antal gånger av uppfödare som oroligt frågar om det verkligen är vad styrelsen gömmer i påsen inför framtiden.
Den närmsta framtiden, förmodligen. Ni vet hur det är. Det är svårt att skrämma upp folk med rykten om sånt man påstår ska hända om tjugo år!

Ordförande rapporterade alltså de oroliga kontakterna som första punkt och såg för ovanlighetens skull lite modfälld ut. Vad gör man åt destruktiv ryktesspridning på nätet?
Någon påminde om att det är ett jätteproblem lite varstans i samhället, att SKK ser det som ett växande bekymmer med alla dessa elakt snattrande nätankor som flyger fram och tillbaka i cyberrymden utan landningspunkt i verkligheten. Någon annan sa – visst! Men detta är ett medvetet försök att komma åt rasklubben! Någon frågade stillsamt om man verkligen ska behöva tro att det finns folk som med vett och vilja sprider påståenden som de vet inte stämmer?

Ja, man skulle ju gärna vilja slippa tro det. Inte sant? Och bortsett från första punkten i styrelsens information till rasklubbens medlemmar hade vi kul!
Så för att slippa just den här ankans kvackande i fortsättningen, tar vi det en gång till:

NEJ, DET ÄR INTE SANT ATT SCK:s STYRELSE TÄNKER ANVÄNDA MENTALINDEX FÖR ATT FÅ IGENOM ETT REGISTRERINGSFÖRBUD FÖR VISSA COLLIEVALPAR.

DET TÄNKER INGEN ANNAN HELLER GÖRA.

OCH OM NÅGON SKULLE KOMMA PÅ DEN TANKEN OCH VILL FÖRSÖKA FÅ MED SIG SKK – GOOD LUCK! DET LÄR DE BEHÖVA. DET BÄSTA SKK VET ÄR ATT TAPPA REGISTRERINGSAVGIFTER PÅ STATISTISKA GENETISKA SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR.
INTE SANT

Bodil Carlsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar