söndag 23 maj 2010

TILLÖKNING!

Först var det ruggig snålblåst och regn som rann iskallt in under jackan och ner längs ryggen och småkallt så att fingrarna var stela. Sen solgassig åskvärme med tallriksstora mörka fläckar under armarna... och vi var så tråkiga att hundarna gav upp hoppet om oss



och katten somnade på stället



men till sist var huset rest och målat, stängslen säkrade, ängen genomsökt efter farligheter som djupa gropar och vassa föremål, vattenbaljan utplacerad och fylld och saltstenen på plats.
Och nu är de här!



Första bekantskapsövningen. Fortsättning följer!



Bodil Carlsson

5 kommentarer:

  1. Det var ingen dålig tillökning :0) Fina!
    Och nyfikna :0)
    Och colliesarna får alldeles egna får att valla (så småningom) *väldigt avundsjuk*

    Jaha Bodil - nog har ni nu att ta hand om, i er närmiljö, så det räcker :0) Men vad är bättre att ta hand om än hundar, hästar, får och katter!

    SvaraRadera
  2. Att ta hand om rosor....genom att titta och lukta.Det är i a f fullt i samma klass!
    Håll tummarna för relationen mellan colliesar och får nu bara...early days! Vi satsar på att vänja in fåren vid hundmiljön - de står vid stängslet och tittar fram och tillbaka, när hundarna och jag spelar fotboll, och tackan säger till lammen: "Jaha, så här går det tydligen till här, barn!" Lammen tittar på tackan för att se hur de ska tänka. :-)

    SvaraRadera
  3. Du passade inte på och köpte redan invallade får ??

    SvaraRadera
  4. Anna, det var liksom tanken, det...but best-laid plans of mice and men, you know, gang oft aglee. Jo, så fårägaren som kunde tänka sig att sälja/låna ut några äldre invallade tackor frampå vårkanten hade hunnit skicka dem till slakt när vintern äntligen, långt om länge, var slut, de värsta skadorna reparerade och gräset grönt igen. Så vi suckade och la projektet p is, när grannens svärdotter ringde och sa i stort sett - Här kommer fåren ni behövde!
    Icke invallade, men halvtama och lugna samt i a f lite hundvana får klart bättre än inga får alls - speciellt när det gäller att få gräshavet avbetat åt fånghästarna.Skulle det i slutändan gå att få till ngt som liknar vallning också, desto bättre!
    Bodil

    SvaraRadera
  5. Aha, då är jag med, jo ibland får man ju ta det som det blir :)
    Lycka till med "bäna", fina är de !

    SvaraRadera