lördag 20 februari 2010

DRAR VIDARE!



Igårkväll sent hade vi skottade gångar och några decimeter fint skiktad snö på uthustaken. I morse hade vi dubbelt så mycket snö på taken och meterdryga drivor överallt där man måste fram.
Icke en kvadratfot röjd för en tik att kissa i! Icke den smalaste stig till ett träd för en hanhund att lyfta benet mot!
Första dagen på sju och ett halvt år som inga shettisar kommer ut. Det tog en timma att skotta sig fram till stalldörren och få upp den på glänt såpass att man kunde trycka sig in i sidled och lirka in hinken med hett vatten. Det tog en timma till att skotta sig fram så att det gick att mocka. Då hade de röjda stigarna redan yrt igen. Den shettis som tas ut denna dag tas troligen inte in igen.
Hundarna har motionerats lösa på byvägen, för intet motordrivet tar sig fram denna dag – bilfritt&riskfritt. Enda stället med bara två decimeter lös snö att få upp farten i, där inte drivsnön har bildat klätterhinder. Enda mötet var grannens son, som kom klivande till fots in ifrån stan för att hjälpa gamla föräldrar med ved och skottning i stormen. Kängor vinner stort över hjul, när snödrevet gömmer vägen.

Efter att ha motionerat oss väl drar snöstormen nu vidare norrut för att hitta andra att straffa för deras synder.
Här börjar vi om igen med skoveln.

Bodil Carlsson



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar