fredag 17 februari 2012

Det kommer en vår…

Tror det var någon gammal hit från 40- eller 50-talet som innehöll den raden. Det är ju det som håller vissa näsor ovan vattenytan under hela mörka vintern, min till exempel. Men idag hördes takdropp och det töade, fast bara en aning, på bron. (Bron, för er som inte bor i Norrland=farstukvist).

En underbart solig dag med en temperatur som låg runt noll under ett antal timmar. Men det viktigaste var att det återigen kändes att det fanns värme i solen. En solig decemberdag är bara en solig decemberdag. Från solen kommer ingen värme, bara ett blekt och flämtande vinterljus. Men nu börjar det hända saker!

Hundarna och jag tog vår dagliga promenad bort till sjön och kunde konstatera att trots blidan idag så dröjer det nog ett tag innan skogen är snöfri. Officiellt snödjup här uppe är 50-75 cm men det finns definitivt lokala variationer. Tror nog att vår tomt kan stoltsera med ett snödjup som närmar sig metern vid det här laget. Men kanske någon millimeter har försvunnit på soldränkta ställen idag. Nu kan det bara bli bättre, om man bortser från vissa bakslag…


Bilden är dock från en kallare dag i veckan. Märks mest på den frostprydda nosen :-)

Johan Nilsson

3 kommentarer:

  1. Johnny Bode var det som sjöng, 1940. Finns på Spotify :-)

    SvaraRadera
  2. Lyssnar på James Blunt på Spotify. Har avnjutit en kalasmiddag med goda vänner med lika goda "tillbehör".
    Igår hade vi +6, stålande solsken och vindstilla. Idag regn hela dagen och snön smälter snabbt, nu är våren här på allvar!
    Tack för senast Johan!

    SvaraRadera
  3. Tack själv, Lolo! Det är alltid lika spännande att prata med uppfödare om hur de tänker kring collien och dess framtid.

    SvaraRadera