onsdag 23 november 2011

IGÅR...

... hade New York Times en lång artikel om rasen bulldogg, avelsrelaterade hälsoproblem och det berättigade i att avla på något så sjukt bara för att det är gulligt med baby face-uppsyn och snarkandning. Inte vet jag om bulldoggsfolket hade väntat att telefonen skulle börja ringa, men jag gissar att den ringer idag.
New York Times hemsida är USA:s största nätsajt för nyheter. Den har 30 MILJONER unika besökare per månad och bulldoggsartikeln är den tredje mest kommenterade.

En annan sajt har två gånger det sista året frågat mig om CEA hos collie. Jag har sagt att det finns större problem att ta upp, om man vill ta upp collie, men det är inte självklart att man kan förmå en journalist att lita på att man inte bara vill prata bort ett problem. Om journalisten kommer på tanken att i stället sikta in sig på att granska merle, så kommer nog telefonen att ringa hos collieuppfödare också. Den sajten har varje dag mer än 1 000 läsare från olika länder.
Det är inte vi hundmänniskor som bestämmer vilka frågor som ställs. Det enda vi kan göra är att vara beredda på att ha någorlunda bra svar.


Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar