torsdag 24 juni 2010

Sommarnatt



Gick lite tidigare en kvällspromenad med hundarna. Det enda vi hörde under vår lilla vandring var försynt fågelsång och myggornas envisa surrande kring våra varma kroppar. Jag köper myggornas attacker, det är ett pris väl värt att betala för att slippa ljudet av bilar, mopeder och andra motorfordon.
När vi var nästan hemma såg jag ut över det hav av blommande hundkäx som täcker en åkerlapp som inte blivit brukad på många år. I det norrländska skymningsljuset var det nästan en magisk syn: Ett enormt vitt hav av blomställningar; höga, stolta och så vackra i det ljus som var då, precis innan solen sänkte sig vid horisonten.

Jag levde många år nere på västkusten, visa mig en bild på västkustskärgård och jag går i spinn. Det är hemma, det är barndom och det är så vackert! Men ett fält med blommande hundkäx en norrländsk sommarkväll kan definitivt vara med i tävlingen. Sverige är ett vackert land - och troligen också mycket bättre att leva i än vi ibland vill förstå.



Imorgon firar vi midsommarafton, trots att sommarsolståndet redan passerat. Jag tror vi ska fira med ett utmanande spår till varje hund, kanske lite trix-träning och sedan bara lugn och ro. Sill, potatis och en liten snaps får intas till den där fågelsången som är så rofylld och vacker att lyssna till. Sedan kan vi gå en liten kvällsrunda i hundkäxens rike. Och bara njuta.

Glad midsommar!

önskar
Collievännen Johan

4 kommentarer:

  1. TREVLIG MIDSOMMAR!
    Jag är kvar på västkusten,men håller med om att vi bor i ett mycket vackert land. Vi har det också väldigt bra på alla sätt, har man bott utomlands så har man lärt sig uppskatta det.

    SvaraRadera
  2. Visst är det underbart!!

    Glad Midsommar till alla collievänner!

    SvaraRadera
  3. Ja - glad midsommar alla! Och särskilt glad midsommar med tack för att ni finns till de aktiva i vår rasklubb som jag på sistone har sett i nytt jämförelseljus och ur en oväntad synvinkel... Som en hundmänniska skrev apropå valphänvisning och MH på en engelsk webdebattsida: "I´m so impressed by the Collie Club of Sweden!"
    Återkommer med den oväntade infallsvinkeln. For now, trevlig helg i paradisvädret!

    SvaraRadera
  4. Jag är också imponerad av vad Svenska Collieklubben gör för rasen, dessutom glad och tacksam för det.

    Johan

    SvaraRadera