lördag 9 november 2013

PLAIN JANE



Namn kommer inte lätt. Det var tänkt att bli Tammie, men det var ingen Tammie vi fick och ingen Mira eller Tara heller, visade det sig. Vi hade  en kortvarig tanke på RUT, med stora bokstäver, efter vissa insatser i hög hastighet mot golvmoppen... men så börjadedet bli dags att locka på henne. Man kan inte hur länge som helst bara gå och köra en speciell visselsignal för just den hunden; förr eller senare glömmer man och visslar fel och fel hund kommer.
Så det sprangs med valp  ut i fårhägnet och ut i hästhagen och regnet var som en halvgenomskinlig vägg och de förvuxna grästuvorna högre än hon, men inte avskräckte det henne. Galopp genom pölarna så att vattnet stänkte!
Och när kommer hon?När man ropar Sian. Det allra vanligaste namn, walesarnas variant av Jane. Det uttalas ungefär som Shannon utan on men med långt a och det visar sig vara hennes namn. Aelwen betyder "ljus panna" och Branwen "vacker korp" och de hade varit tänkbara också. Om hon blir som hon ser ut att bli, då är det vad hennes döttrar får heta.

Bodil Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar